Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tollár Tibor lett a katasztrófavédelem új vezetője
Bakondi Györgyöt a szolgálati felső korhatár elérése miatt mentették fel a szolgálat alól

Bakondi György altábornagyot, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) eddigi vezetőjét megbízott főigazgatóként Tollár Tibor vezérőrnagy, az OKF eddigi helyettes vezetője váltja a szervezet élén – jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter az OKF állománygyűlésén 2015. április 14-én, Budapesten.


Pintér Sándor a köztársasági elnök döntése alapján, a többi között a vörösiszap-katasztrófa elhárítása és az árvízvédelem területén elvégzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal, katonai tagozatával tüntette ki Bakondi Györgyöt.

Áder János a szolgálati felső korhatár elérése miatt mentette fel a szolgálat alól Bakondi Györgyöt, egyben a belügyminiszter hat hónapra bízta meg az OKF vezetésével Tollár Tibort, aki eddig az OKF gazdasági főigazgató-helyettese volt.

Pintér Sándor ez alkalomból felidézte Bakondi György életútját. Elmondta: az altábornagy 2000 elejétől vesz részt egy új katasztrófavédelmi szervezet kialakításában. Ugyan 2002-ben politikai döntés alapján nyugállományba helyezték, ám 2010-től reaktiválták: a többi között az ő vezetése alatt ment végbe a Hernád és a Sajó árvize után a helyreállítás, a vörösiszap-katasztrófa után Devecser és Kolontár újjáépítése, és 2013-ban a nagy dunai árvízi védekezési munkálatainak megvalósítása.

Ugyanakkor Bakondi György legnagyobb sikerének, teljesítményének az új katasztrófavédelmi szervezet létrehozását és eredményes működtetését tartja. Tevékenysége során integrálta az önkormányzati tűzoltóságokat, létrehozta a szervezet iparbiztonsági részlegét, az Országos Tűzmegelőzési Bizottságot, és az OKF átvette a vízügyi szakigazgatási feladatokat is – sorolta a belügyminiszter.

Úgy vélekedett, hogy ma már az Európai Unió több tagállama mintaként tekint a magyar szervezetre, illetve a katasztrófavédelem eredményes tevékenységét mutatja, hogy az elmúlt három évben a megelőző időszakhoz képest a felére csökkent a tűzesetek száma.

Egyben arra biztatta az új parancsnokot, hogy folytassa, ha lehet még eredményesebben, a Bakondi György által megkezdett munkát.

A leköszönő főigazgató hangsúlyozta, hogy büszke a katasztrófavédelem teljes személyi állománya által elvégzett munkára. „Köszönöm, hogy együtt szolgálhattunk!” – fogalmazott az altábornagy.

Az állománygyűlést követő sajtótájékoztatón hozzátette: eredménynek tekinti a központi műveletirányítás, az új országos tűzvédelmi szabályzat bevezetését, az őrsprogram megvalósítását, az önkéntes tűzoltóságok támogatását, a polgári védelem területén a speciális mentőszervezetek felállítását, az iparbiztonság megerősítését és a katasztrófavédelem humán szolgálatának fejlesztését.

Tollár Tibor arról szólt: minden erejével azon lesz, hogy a katasztrófavédelem minden körülmények között magas szinten legyen képes a feladatai ellátására. Változtatásoknak nem látja okát, a nyugodt légkör biztosítására kíván törekedni a szervezetnél – mondta az új megbízott főigazgató.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu