Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hétszáz polgármesteri aláírás a bérek rendezéséért
A TÖOSZ, a MÖSZ, a KÖSZ és a Magyar Faluszövetség támogatja a polgármesteri bér rendezését kezdeményező településvezetőket

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) küldöttgyűlése támogatja azt a csaknem 700 polgármestert, akik az elmúlt hónapokban aláírásukkal is kezdeményezték, hogy az Országgyűlés foglalkozzon a polgármesteri bér kérdésével. A kezdeményezést támogatja a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége (KÖSZ), a Magyar Faluszövetség és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) is. A TÖOSZ az alábbi közleményt adta ki a polgármesteri bérekkel kapcsolatban:


A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége 2015. április 9-ei Monor városában tartott küldöttgyűlés egyik kiemelt témája volt az elsőszámú településvezetők bérezésének kérdése.

A TÖOSZ küldöttgyűlés egyetértett azzal, hogy Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényben szabályozott polgármesteri bérek az érintettek túlnyomó többsége számára nincsen arányban a végzett munkával és a településvezetésből adódó felelősséggel.

A TÖOSZ küldöttgyűlése támogatja azt a csaknem 700 polgármestert, akik az elmúlt hónapokban aláírásukkal is kezdeményezték, hogy az Országgyűlés foglalkozzon a polgármesteri bér kérdésével annak érdekében, hogy az új törvényi szabályozás méltányos, igazságos és a végzett közfeladattal arányos bérezést állapítson meg.

A TÖOSZ küldöttgyűlése támogatja Boldog István országgyűlési képviselő T/4148 számú - a polgármesterek illetményének rendezésére irányuló - egyéni képviselői indítványának napirendre vételét, azzal hogy az új törvényi szabályozás hosszú távra szólóan rendezze a polgármesteri javadalmazás kérdését.

A TÖOSZ kezdeményezi, hogy a főállású és társadalmi megbízatású polgármesterek illetményre, költségtérítésére és jogállására vonatkozó szabályozás kialakításánál a törvényalkotó egyeztessen az országos önkormányzati szövetségekkel.

Boldog István egyéni képviselői indítványának napirendre tűzését és a megfelelő polgármesteri juttatás kialakítását támogatja továbbá:

• a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége
• a Magyar Faluszövetség
• a Magyar Önkormányzatok Szövetsége

A nevezett országos önkormányzati szövetségek remélik, hogy a polgármesteri javadalmazás kérdése megfelelő egyeztetés alapján a közeljövőben megnyugtatóan rendeződik.

Forrás: ÖnkorNet 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu