Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A bor és a pezsgő 22. fesztiválja Budafokon
Kulturális és szórakoztató programok – Ismerkedés a helyi borászati hagyományokkal

Dél-Buda legnagyobb fesztiváljára, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválra idén immár 22. alkalommal hívja ünnepelni az érdeklődőket a XXII. kerület önkormányzata. Szabolcs Attila polgármester elmondása szerint a műsort úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja a neki tetsző programot. Szeptember 3-án és 4-én a pincészetekben és városrész szívében, az Oroszlános udvarban, valamint a Savoyai Jenő téren ismét „pezseg a borváros".


A Budafoki Pezsgő és Borfesztivál célja, hogy a főváros egyetlen önálló bortermeléssel és pezsgőkészítéssel foglalkozó városrészeként, avagy „Borvárosaként" bemutassa és népszerűsítése a helyi borászati tradíciókat. A hagyományőrzésen túl az önkormányzat célja, hogy a nagy tömegeket megmozgató, a történelmi, kulturális gyökerekhez visszanyúló rendezvény kikapcsolódást nyújtson a kerület lakosainak és az ideérkező látogatóknak egyaránt.

Szeptember 3-án délelőtt a Savoyai téren 10 órakor ünnepi megnyitóval és szőlőáldással veszi kezdetét a rendezvény, majd látványos szüreti felvonulás következik a magyarországi borrendek kíséretében a borospincékhez. A kis- és nagyszínpad is 12 órától a néptáncosoké és gyermek-szórakoztató programoké. A bábelőadások és gyermekkoncerteket követően a kisszínpadon 16.30-tól Puskás Peti zenél, majd utána a Csillag születik sztárja, Szabó Ádám virtuóz tangóharmonika-játékát élvezhetik a látogatók. Este 18.30-tól a Szabó Balázs Band zenél, fél 9-től a Kerekes Band gondoskodik a jó hangulatról, majd 22.00 órától a Maszkura és a Tücsökraj biztosítja a fergeteges szórakozást.

Szeptember 4-én 10 órától ismét a gyermekeké a színpad: gyermekkoncertek és bábszínház várja a legkisebbeket délután 2 óráig. 14.30-tól Nikola Parov és Herczku Ágnes lép fel, amelyet bolgár táncház és népzenei koncert követ, majd a Cimbaliband zenél fél 6-tól.

Este 18.45-től Berecz András mesemondó előadását élvezheti a közönség, akit fellépése után ünnepélyesen a Chevalier Törley Pezsgőrend tagjává avatnak. Nyolc órától a Budapest Bár lép színpadra, ezúttal Lovasi András, Szűcs Krisztián, Frenk és Németh Juci közreműködésével.

A népszerű koncertek mellett nagyanyáink játékait felelevenítő múltidéző körjáték, történelmi élmény-játszóház, korabeli vándorfényképészet, olvasóliget és természetesen vásárosok, valamint gasztronómiai élvezetek várják a kikapcsolódni vágyó látogatókat.

További információ: http://www.budafokiborfesztival.hu/         

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu