Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nehezen győzi a segélyezést Marcali járási hivatala
Kevés a kapacitás a beérkező adatok feldolgozására, így hétvégén is dolgoznak, hogy mindenki megkaphassa a pénzét

Nem jutottak a segélyeikhez sokan a Marcali környéki falvakban. Az ott élők úgy értesültek, hogy kevés ugyanis a járási hivatal kapacitása ahhoz, hogy fel tudja dolgozni beérkező tömeges adatokat. Eddig az önkormányzat utalta a járandóságot, ebben a hónapban fizetnek a járási hivatalok, ez azonban nem megy zökkenőmentesen. Ezt tapasztalta Nagyszakácsi polgármestere is – írja a sonline.hu.


„Nekem már többen panaszkodtak, hogy nem kapnak semmit, amióta a járási és a kormányhivatalokhoz került a feladat, hogy ők osszák a segélyt. Érdeklődtem a marcali járási hivatalnál, a vezető nagyon korrekt tájékoztatást adott, elmondta, hogy mindent megtesznek, de két alkalmazottnak kell hirtelen feldolgoznia kétezer ember adatát” – mondta Kövér István

„Március huszadikán lezárták a havi elszámolást, aki későn nyújtotta be a dokumentumait, és addig nem tudták regisztrálni, az már csak egy hónap múlva, májusban kaphat pénzt. Olyan emberekről van szó, akik havonta 22 800 forintos segélyből kénytelenek élni. Óriási gondot jelent ez számukra, nem tudják fizetni a számlákat, eltartani a családot. Sajnálom a hivatalt, mert annyi munka szakadt rájuk, hogy a legnagyobb jóindulattal sem tudnak mindenkin segíteni. Ha engedélyeznék a hó közi kifizetést, az megoldást jelenthetne, de az államkincstár ezt tudtommal nem engedélyezi, mereven tartják magukat a szabályokhoz. Ez állandó gond lehet, nemcsak az átállás idején.” 

Tompa Boldizsár Endrének, Nemesdéd polgármesterének is többen felhívták már a figyelmét a problémára, akik hiába várták a segélyt a faluban. „Segítünk rajtuk, ahogy tudunk – tette hozzá –, ahogy eddig is segített nekik az önkormányzat. De ők sincsenek tisztában minden részlettel, például visszamenőleg megkapják-e az érintettek a járandóságukat.” 

A hírportál megkereste a Marcali Járási Hivatalt, hogy érdeklődjünk a fennálló helyzetről. A telefonban sokáig nem tudták kapcsolni az illetékest, de közben behallatszott, hogy dolgoznak, éppen tájékoztatást adtak egy érdeklődőnek. Végül Lipták Rita hivatalvezető jelentkezett a vonalban, aki arra a kérdésre, hogy valóban túlterheltek-e, visszakérdezett: ki nem lenne túlterhelt a helyükben? 

„Hirtelen kétezer ügyfelünk lett egyetlen hónap alatt, sok önkormányzat van a járásunkban. Ráadásul az adatok feldolgozása rajtunk kívülálló két okból is késhet. Vannak esetek, amikor az önkormányzatok is hibásak, mert rossz vagy hiányos adatokat adnak át nekünk, így fordulhat elő, hogy valaki lemarad a fizetési listáról. Máskor az ügyfél is hibázik, nem jelentkezik a hivatalunkban, csak otthon várja a pénzt, de ha mi nem tudunk róla, ez nehezen történhet meg. Ha az ügyfél jelzi a problémát, azonnal intézkedünk” – állította határozottan. 

A hivatalvezető hozzátette: tudják, hogy sokaknak létszükséglet az a kevés pénz, ezért mindent megtesznek, hogy ellátáshoz jussanak a szerencsétlen sorsú emberek. Záros határidőn belül ez megoldódhat, egyhetes csúszásban vannak mindössze, mondta. Azon dolgoznak éjjel-nappal, hétvégén is, hogy a reményeik szerint mindenki időben megkaphassa a pénzét. 

Forrás: sonline.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu