Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Lipótmezőn lehet az új budapesti központi kórház
Korábban a Déli Pályaudvar területe is felmerült az új egészségügyi központ helyszíneként

Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester és a kerületi polgármesterek többségének támogatását is élvezi az a javaslat, amely szerint Budán, az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) helyén épülne fel a kormány által tervezett új egészségügyi központ. Budapest vezetői a napokban egyeztettek az ügyben – írja a Magyar Nemzet. 


„Egyértelmű, hogy az új állami kórház helyszínét Budán, a Lipótmező és a Szent János-kórház tengelyében kell kijelölni” – összegezte a Magyar Nemzetnek a kormány által kért egyeztetések első eredményeit Tarlós István.

A főpolgármester szerint számos szempontot kell figyelembe venni, s az egyik legfontosabb, hogy a folyamatos ellátás fenntartása érdekében ne egy működő kórház területén, hanem egy fejleszthető ingatlanon épüljön meg az új, központi egészségügyi intézmény.

„Ennek a célnak az egykori OPNI II. kerületi Lipótmezőn található műemléki épülete és 40 hektáros területe megfelel. Ugyanakkor a tárgyalásokon az is felvetődött, hogy a lepusztult állapotú, szintén jórészt műemléki védettségű Szent János-kórházat, akár ütemezve, de felújítsák” – mondta Tarlós István. Hozzáfűzte: természetesen az ügyben kikérik az egészségügyi szervezetek véleményét. Így a Magyar Kórházszövetségét is, amelynek elnöke, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, Velkey György az előző ciklusban fideszes fővárosi képviselő is volt.

A főpolgármester szerint az, hogy mindenképpen budai helyszínt javasolnának az új központi kórháznak, nem jelenti azt, hogy más intézményeket be kell zárni. Kiemelte, hogy Óbudán például szükség van a Szent Margit-kórházra. „A konzultáció részeként tervezzük, hogy a fővárosban élők véleményét akár közvélemény-kutatás segítségével kikérjük, illetve végső álláspontunkat megerősíttetjük, de erről még nincs döntés” – hangsúlyozta Tarlós István.

Mint arról a lap beszámolt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter április 2-án jelentette be: a kormány a budapestiek körében szervezett konzultáció után dönt majd arról, hol legyen a tervezett új központi kórház. Ennek alapján Orbán Viktor miniszterelnök azt várja Tarlós Istvántól és a kerületi polgármesterektől, hogy választ adjanak a felvetődött kérdésekre. Többek között arra, hogy az itt élő emberek mit gondolnak a mai fővárosi egészségügyi ellátásról, és mi az elképzelésük, hol kellene fejleszteni az ellátást.

Az elmúlt hetekben találgatásbörze kezdődött a lehetséges helyszínekről. Kelenföldön épülhet meg a megaintézmény – írta csaknem egy hete a Figyelő. A hetilap azt is állította: a XII. kerületi Szent János-kórházat „kiürítik”, ám Lázár János mindent cáfolt. „Semmi nem dőlt el, egy kórház felépítése pedig korántsem jelenti azt, hogy egy másik bezárna” – szögezte le a miniszter.

Korábban az Index írta, hogy a Déli pályaudvart zárják be, és a sínek helyén épül meg a nagy kórház. Az InfoRádió információja volt ezt követően a most tényleg favoritnak tűnő OPNI.

Az évekkel ezelőtt bezárt kórház funkciója a II. kerületi önkormányzat rendelete szerint amúgy is csak egészségügyi lehet. A XII. kerületnek viszont a Szent János-kórház felújítása a fontos, és a helyi képviselő-testület határozata szerint ahhoz évente ötvenmillió forinttal hozzá is járulnának.

Az új központi kórház beruházása még a Fidesz parlamenti frakciójának februári ülésén vetődött fel, akkor a költségeket legalább harminc-negyvenmilliárd forintra becsülték.

Forrás: Magyar Nemzet

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu