Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jövőre sokkal több önkormányzat vethet ki adót
A helyi adók dömpingjével számol a MÖSZ és a TÖOSZ elnöke

Jövőre akár a jelenleginél ötvenszer több település szánhatja rá magát különböző vagyoni típusú adók kivetésére – tudta meg a Napi Gazdaság. A helyi adók dömpingjével kapcsolatban Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) és Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke hasonlóan látja a helyzetet.


Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke az újság 2015. április 7-i cikke szerint elsősorban a vagyoni típusú adók dömpingszerű kivetésére lát esélyt a következő évben. A törvénymódosítás életbe lépése óta a települések alig 0,3 százaléka, azaz mintegy 100 önkormányzat élt a lehetőséggel és terhelte meg a lakosságot földadóval vagy útadóval – mondta Schmidt Jenő.

A kormányhivatalok eddig egyelőre csak apróbb kifogásolnivalót találtak a helyi földadókkal kapcsolatban. A jogértelmezés mindenesetre nem mindenhol egységes. Amennyiben a kormányhivatalokon külön-külön átmennek a földadóügyek, az önkormányzatoknak akár 10-15 százaléka is élhet jövőre a kivetés lehetőségével. A nagyjából 300 település így jövőre összesen 15 milliárddal bővítheti saját kasszáját – írta a lap.

A Magyar Önkormányzatok Szövetségénél (MÖSZ) hasonlóan látják a jövőt. Gémesi György elnök szerint az önkormányzatok idén még elsősorban az eddigi helyi adókkal (építmény-, ingatlan-, telek-, iparűzési) operálnak. Jövőre azonban a nagyobb adóerő-képességű települések újabb és újabb terheket vethetnek ki, immáron települési adó formájában. Többnyire a működési kiadások és a fejlesztések után kell majd többet fizetni. Az újabb adók kivetésére egyebek között az önkormányzati feladatfinanszírozás miatt lesz szükség. A szociális feladatok átalakításával az önkormányzati szektornak összességében 40 milliárd forint deficittel kellhet szembenéznie már idén – jelezte Gémesi György.

Forrás: Napi Gazdaság - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu