Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Seriffek vigyáznának hamarosan a rendre Miskolcon
Mind a 20 önkormányzati választókörzetnek lenne saját rendésze – Az új rendszer bevezetéséről még áprilisban dönt a közgyűlés

Miskolc lehet az első hazai nagyváros, ahol seriff vigyáz a rendre. A város húsz önkormányzati választókörzete saját közösségi rendészt kapna. Az önkormányzati rendészetnél most 140-en dolgoznak, a létszám 20 fővel bővülhet a seriffrendszer bevezetésével. A seriff-rendszer bevezetéséről még áprilisban dönt a városi közgyűlés.


Az egyik miskolci hétvégi házba még februárban törtek be, a rendőrök közösen helyszíneltek az önkormányzati rendészekkel. Néhány hete pedig az egyik kertvárosban ellenőrizték együtt a kutyákat és a szeméttárolókat. Az önkormányzati rendészetet seriffrendszerrel bővítené a borsodi megyeszékhely vezetése. Mind a 20 önkormányzati választókörzetnek lenne saját rendésze, seriffje.

A miskolci seriffek éjjel-nappal riaszthatók lennének. „Egy körzetnek a felelőseként, rendészként többet kell, több információval kell rendelkezniük, mint egy átlag rendész. Természetesen ezek a kiválasztási folyamatok, ezek a specializált munkaterületre lévő besorolások ezekben a napokban, hetekben alakulnak ki” – mondta Hollósy András, a Fidesz-KDNP miskolci frakciójának szóvivője.

Az önkormányzati rendészetnél most 140-en dolgoznak, a létszám 20 fővel bővülhet a seriffrendszer bevezetésével. „Mindig ugyanazon járőrök, járőrpárok fognak szolgálatot teljesíteni. Ennek az a lényege, hogy jobban megismerik a helyi sajátosságokat, személyes kapcsolatot tudnak kialakítani az emberekkel, egy bizalmi kapcsolatot tudnak kialakítani az emberekkel, önkormányzati képviselővel olyan kapcsolatban lesznek a kollégák, hogy közvetlenebb lehet az információáramlás” – nyilatkozta Kovács László Csaba rendészeti vezető.

Miskolcon az elmúlt években több mint 40 százalékkal csökkent a közterületi bűncselekmények száma. A seriffrendszer bevezetéséről még áprilisban dönt a városi közgyűlés.

Forrás: HírTV - MNO

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu