Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Sztrájkra is felkészülnek a fővárosi közműcégeknél
A béremelést kérő szakszervezeti vezetők elsősorban tárgyalnának, de más eszközöket is kilátásba helyeztek

Demonstrációsorozatba kezdenek a fővárosi közművállalatok szakszervezetei 2015. április 13-a után, ha addig nem sikerül megállapodni a béremelésben a tulajdonos Fővárosi Önkormányzattal – jelentették be az akciót szervező szakszervezetek április 3-i, budapesti sajtótájékoztatójukon.


Az akcióhoz a kiadott sajtóanyag szerint eddig a Főkert Zrt., a Fővárosi Kéményseprőipari Kft., a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a BKV egyes szakszervezetei és a - ma már nem fővárosi tulajdonú - Főgáznál működő érdekvédelem csatlakozott. A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. Munkahelyi Szakszervezete azonban késő délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az érdekképviselet nem csatlakozott az akcióhoz, emiatt a sajtótájékoztatón sem vettek részt.

A Fővárosi Önkormányzat bejárata előtt tartott eseményen Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke hangsúlyozta: elsősorban tárgyalni szeretnének a mintegy 20 ezer embert foglalkoztató közműcégek tulajdonosaival. Ha „nem mozdulnak el” a vállalatok üzleti terveiben jelenleg szereplő nulla százalékos bérajánlásról, akkor a szakszervezetek más eszközöket is igénybe vesznek a hatékony érdekérvényesítésre – tette hozzá. Az álláspontok egyelőre elég messze állnak egymástól, a szakszervezetek az országos bérajánlásban meghatározott 3-4 százalékos béremelést tekintik kiindulási alapnak – mondta.

Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke kiemelte: ha április 13-ig a tulajdonos nem ad lehetőséget a közműcégek vezetőinek, hogy elmozduljanak a nulla százalékos ajánlásról, demonstrációsorozatot kezdenek. Ez lehet engedelmességi akció – a szabályok részletes betartása – is, amelynek keretében azonban lelassulhat a közlekedés, vagy például lassabban szállítható el a szemét – mondta.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu