Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nyolcezer milliárd forint uniós támogatáshoz jutunk

2007. 05. 10.

 Magyarország csaknem 8 ezer milliárd forint uniós támogatáshoz jut. Az erről szóló szerződést Németországban írták alá. Eszerint a pénzt 2013-ig használhatjuk fel, de önrésszel is ki kell egészíteni. A pénz nagy része infrastrukturális fejlesztésre, munkahelyteremtésre és vállalkozások támogatására fordítható. A pályázatok a nyár végén, ősz elején jelennek meg.


Formálisan és tartalmilag egyaránt megfelelőnek tartja Magyarországot az Európai Unió arra, hogy befogadja a következő esztendőkre tervezett sok ezer milliárd forintos támogatásokat. Az erről szóló megállapodást, több más uniós ország kormányzati képviselőivel, így Németország képviselőjével együtt ünnepélyes keretek között írták alá.

A helyszín ezúttal nem Brüsszel, hanem az unió elnöki tisztét betöltő Németország, a cseh és a bajor határ közelében fekvő, a néhai NDK-NSZK határváros, Hof. A lényeget Edmund Stoiber is hallhatták az összegyűltek, a bajor miniszterelnök ugyanis elmondta, hogy Magyarország azon kilenc tagállam egyike, amelyek minden téren képesek felszívni és a gazdasági növekedés mentén szétosztani a magyar pénzre átszámítva 7 ezer milliárd forintnyi támogatásokat a pályázók között.

A főösszeg elosztása ahhoz a hivatalhoz tartozik, amelyet Bajnai Gordon kormánybiztos irányít. "Ez nem feltételes mód, Magyarország ezeket a pénzeket megkapja, és Brüsszel azt mondta, hogy egyébként jó az a magyar stratégia, amelyet kijelöltünk, amely mentén ezeket a pénzeket mi el szeretnénk költeni." - mondta Bajnai Gordon.

A 7 ezer milliárd az Új Magyarország nemzeti tervhez kapcsolódik, további 1000-1300 milliárdnyi támogatási összeg pedig szigorúan a vidékfejlesztéshez kötött. Erről tehát a szakminisztérium külön dönt.

Az új magyar nemzeti fejlesztési terv végleges változatáról szóló dokumentumot Danuta Hübner, az Európai Bizottság fejlesztésekért felelős tagja, illetve Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos látta el kézjegyével.

Magyarország 2013-ig hívhatja le az összeget, amelyhez megfelelő nemzeti részt is kell társítani. Az unió képviselői hasonló megállapodást írtak ma alá Németországgal, Spanyolországgal, Ciprussal és Lengyelországgal is.
Zentai Péter (Hof)

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu