Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Balassagyarmat is ajánl fel területet börtönépítésre
Korábban már Dombóvár, Bátaszék, Szolnok, Bátonyterenye és Békéscsaba önkormányzata is jelentkezett a BM pályázatára

Balassagyarmat is felajánl börtön építésére alkalmas területet a Belügyminisztérium felhívására. A nógrádi város a túlzsúfolt fegyház és börtönt váltaná ki a beruházással – tájékoztatta az MTI-t 2015. március 30-án az alpolgármester. Csach Gábor (Fidesz-KDNP) elmondta: a pályázat beadásáról szóló javaslatot egyhangúlag támogatta a képviselő-testület; Balassagyarmaton minden politikai szervezet és a lakosság is támogatja a börtönépítést.


Csach Gábor hozzátette: a városvezetés, politikai irányultságtól függetlenül, 2002 óta foglalkozik azzal, hogy a 170 éve működő fegyház és börtönt a város szélére helyezzék át, ezért egy ezerfős intézet és a hozzá tartozó cipőgyár építésére alkalmas területet tartottak fenn a város déli részén. Ezt a területet már 2013-ban is felajánlották a kormánynak, de a javaslatot akkor elutasították.

A balassagyarmatiak tíz pontban foglalták össze azokat az érveket, amelyek „egyértelművé teszik egy új börtön Balassagyarmaton való megépítését”. Ezek között van, hogy a novemberi alkotmánybírósági döntés értelmében a jelenlegi 500-550 fős fogvatartotti létszámot 320-ra kell csökkenteni, így, amennyiben nem épül új börtön, az súlyos hatással lenne a nyereséges „börtöncég”, az Ipoly Cipőgyár Kft. működésére is.

Hangot adnak annak is, hogy Balassagyarmaton a legolcsóbb egy új börtön működtetése: a városban működik törvényszék és a megyei főügyészség is. Emellett nem kell külön menedzsmentet, konyhát, kiszolgáló tevékenységeket finanszírozni, mert erre minimális bővítéssel képes a jelenlegi szervezet.

Hangsúlyozzák azt is: a jelenlegi börtönépület uniós normáknak megfeleltetése 3-4 milliárdos költséget jelent, ezért mindenképpen olcsóbb a kapacitás kiváltása a most felépítendő 500 fős új börtön bővítésével.

Nógrád megyéből Bátonyterenye is jelentkezett a pályázatra. Terület felajánlásáról döntött e célra korábban a Tolna megyei Dombóvár és Bátaszék önkormányzata, valamint Szolnok és Békéscsaba közgyűlése is.

A minisztérium pályázati felhívásában a dél-dunántúli, a dél-alföldi, az észak-alföldi, az észak-magyarországi és a közép-magyarországi régióban keres új börtön építésére alkalmas területet. A börtönöket 2017-ben kezdik el építeni, az intézetek 2018-ban vagy 2019-ben kezdhetik meg működésüket.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu