Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Négy időközi választás, négy független győztessel
Berentén, Urán, Bezin és Kisbodakon választottak új polgármestert

Négy településen tartottak időközi polgármester-választást 2015. március 29-én, Magyarországon. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Berentén Roza László Istvánt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Urán Karácsony Sándort, a Győr-Moson-Sopron megyei Bezin Bősze Kornélt, míg a szintén Győr-Moson-Sopron megyei Kisbodakon Tímár Gábort választották polgármesternek. Mindannyian függetlenek. 


Berente

A független jelöltként induló Roza László Istvánt választották meg Berente új polgármesterének a március 29-én megtartott időközi szavazáson – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település jegyzője az MTI-vel a voksok összeszámlálását követően. Fortuna János elmondta: Roza László István 143 voksot kapott, míg a mögötte végző, szintén független jelöltként indult Bucsák Zoltánra 137-en szavaztak. A település polgármesteri posztjának elnyerésére tíz független jelölt indult, a választásra jogosult 1004 berentei közöl 655 szavazott, a részvételi arány 65 százalékos volt. Az időközi szavazást azért írták ki, mert a község korábbi polgármestere lemondott posztjáról.

Ura

Időközi polgármester-választást tartottak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Urán, mert a település tavaly októberben megválasztott első embere január 1-jén váratlanul elhunyt. Az 551 választásra jogosultból 466-an járultak az urnákhoz, a leadott voksokból három érvénytelen volt. Az öt független jelölt közül Karácsony Sándor 197, Katona János 109, Zolcsák Mihály 76, Orosz Pál 45, míg Csáky József 36 szavazatot szerzett. A Munkáspárt színeiben indult Pásku Károly egyetlen voksot sem kapott – közölte a jegyző. Az időközi voksolást azért kellett megtartani, mert a település tavaly október 12-én megválasztott polgármestere, Mosolygó Miklós (Fidesz-KDNP) január 1-jén váratlanul elhunyt.

Bezi

Bősze Kornél (független) lett a Győr-Moson-Sopron megyei Bezi polgármestere 137 érvényes szavazattal – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője az MTI-t. Csapó Molnár Violetta elmondta, hogy a 413 választásra jogosult közül 250 járult az urnákhoz, hat szavazólapot érvénytelennek nyilvánítottak. Rendkívüli esemény nem történt. Az időközi választáson négy jelölt indult. Varga Kálmán (független) 74, Martini Csilla (független) 19, Burányi Renáta Éva (független) 14 érvényes szavazatot kaptak. Bősze Kornél az MTI érdeklődésére azt mondta: „új időszak kezdődik” a település életében, a falu fejlődését önfegyelemmel és együttműködésben szeretné szolgálni. Bezin tavaly ősszel megválasztott független polgármestere, Kovács György december 31-i hatállyal mondott le tisztségéről.

Kisbodak

A független Timár Gábor nyert 117 érvényes szavazattal a Győr-Moson-Sopron megyei Kisbodakon tartott időközi polgármester-választáson – közölte Veilandics Eszter, a helyi választási iroda vezetője. Elődje, a korábban hat cikluson át irányító Bertalan Péter Zoltán (független) tavaly december végén hunyt el. A 304 választásra jogosult közül 118-an adták le voksukat az egyetlen indulóra, egy szavazat érvénytelen volt. Az irodavezető hozzátette: július közepén lesz még egy időközi választás Kisbodakon, miután a települést eddig alpolgármesterként irányító Timár Gábor helye megürült a testületben, emellett a tavaly októberi választás után egy képviselő lemondott mandátumáról. A helyi választási bizottságnak a választás dátumát a mai naptól számított 30 napig van lehetősége kitűzni.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu