Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Siófokon megalakult a Magyar Ipari Park Szövetség
A 17 alapító tagot regionális alapon választották ki, ipari parkokat és önkormányzatokat vegyesen

Siófokon tartotta alakuló közgyűlését a Magyar Ipari Park Szövetség. Célja egy erős önkormányzati és ipari parki érdekképviselet létrehozása, tekintettel arra, hogy az új uniós költségvetési ciklusban prioritást kap az ipari parkok fejlesztése. Ezt a célt a 2015. március 27-i alakuló közgyűlésen megválasztott elnök, Janzsó Tamás fogalmazta meg az MTI kérdésére.


Az alapító okirat aláírásának ceremóniáján Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára beszélt. Elmondta, hogy jelenleg több mint 200 ipari park van Magyarországon, de ezek alig több mint fele működik ténylegesen ipari parkként, betelepülő cégekkel, folyamatosan megújuló beruházásokkal. Ideje áttekinteni a 25 éves ipari park programot – vonta le a következtetést. Ezért fontos a szaktárcának, hogy olyan szövetséggel folytathasson párbeszédet, amelyik ténylegesen képviseli az ipari parkokat.

Az ipari parkokkal kapcsolatos szabályozás és szakpolitika döntés-előkészítő szerve az Ipari Park Tanács, amelynek tagja lesz az új szervezet – jelezte helyettes államtitkár. A jövőre nézvést azt mondta: nem a zöldmezős beruházásokat kívánják szorgalmazni, hanem a már meglévő ipari parkok szolgáltatásainak fejlesztéseit, ami vonzóvá teszi a befektetők számára az ezekbe való betelepülést, fejlesztést.

A frissen megválasztott elnök, Janzsó Tamás, aki az új szervezetbe belépő Önkormányzati Ipari Parkok Szövetségének is vezetője, kiemelte: az új országos érdekképviselet egyik fő feladata lesz hatékonyabbá tenni az uniós források felhasználását. A szövetségnek nemcsak vállalkozások lettek a tagjai, hanem települési önkormányzatok is: azért alakult meg éppen Siófokon, mert a város vezetése újra kívánja pozícionálni a szerepét az iparban, megújítva ipari parkját, és alapító tagként úttörő szerepet vállalt – árulta el az elnök.

A 17 alapító tagot regionális alapon választották ki, ipari parkokat és önkormányzatokat vegyesen, azok közül, akikkel a kezdeményező Önkormányzati Ipari Parkok Szövetség jó kapcsolatot alakított ki az elmúlt másfél évtizedben. Mostantól az új szövetség a nemzetgazdasági tárcával közösen roadshow-t tart az országban, bemutatva az ipari parkok lehetőségeit a jelenlegi uniós fejlesztési ciklusban. Az új szervezethez az ipari parkokon túl bármelyik önkormányzat csatlakozhat, olyan is, amelyiknek van már ipari parkja, és olyan is, amelyik még csak szeretne ilyet.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu