Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egy modern kincstár kellene a közpénzek számára
Orbán Viktor szerint nem arról van szó, hogy az állami intézmények hazardíroztak volna az adófizetői pénzekkel

Orbán Viktor szerint a brókerügy megmutatta, hogy hiányzik Magyarországon egy olyan kincstári rendszer, amely megfelelő kondíciókkal biztosítaná a közpénzek, benne az önkormányzati pénzek „parkoltatását”. A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában megjegyezte azt is: nem arról van szó, hogy az állami intézmények hazardíroztak volna az adófizetői pénzekkel, hanem hogy „biztos papírba tették, de rossz helyen voltak ezek a papírok”.


Egy modern kincstárral teljesen kívül lehetne tartani a közpénzeket „az ilyen típusú pénzügyi manővereken” – mondta a brókerügyről szólva a kormányfő 2015. március 27-én a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Orbán Viktor az interjúban helyes döntésnek nevezte, hogy az első brókercég bedőlése után megtették azokat a lépéséket, amelyekkel „az emberek pénzét meg lehetett menteni”.

A miniszterelnök kifejtette: az első brókerügy, a Buda-Cash-ügy után, miután kiderült, honvédelmi dolgozók egyik egészségpénztárának és önkormányzatoknak is bent ragadtak pénzei, megszólalt „a fejünkben a csengő”, hogy nem tudni, mi lesz a többi brókercéggel. Azonnal úgy döntöttek – folytatta –, fel kell számolni azt a kockázatos megoldást, hogy brókercégeknél vannak adófizetői forintok.

A nyilvánosság tájékoztatását firtató kérdésre a miniszterelnök azt felelte: minden háztartás utolsó sarkába is eljutott az a hír, hogy brókercégnél pénzt tartani egyenlő a rendkívüli kockázattal, „ezt minden magyar ember tudja hetek óta”. Megjegyezte azt is: nem arról van szó, hogy az állami intézmények hazardíroztak volna az adófizetői pénzekkel, hanem hogy „biztos papírba tették, de rossz helyen voltak ezek a papírok”.

Orbán Viktor megerősítette továbbá, hogy kapott levelet a Quaestortól – ezt, mondta, közvetlenül küldték neki, nem „postással” –, és ennek tartalma megegyezett azzal a bejelentésben foglaltakkal, amelyet a cég a jegybanknál tett. A kormányfő azzal folytatta, hogy ezután azonnal beszélt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, átküldte neki a levelet, hogy lépjen kapcsolatba a brókercéggel, ha tárgyalni akarnak.

Arra a kérdésre, hogy a kockázatos befektetések kivonásáról szóló döntés már e levél megérkezése előtt megszületett-e, a miniszterelnök megismételte: jóval korábban. A kormányfő arról is beszélt, hogy senki nem sajnálja a brókerektől „a kőgazdag emberek világát”, ha a munkájukkal a többi embernek is segítettek pénzhez jutni. „De abban az esetben, ha ez az életmód, vagyoni helyzet a keményen dolgozó emberek pénzének ellopásából áll elő, akkor kinyílik a bicska az ember zsebében” – fogalmazott.

Szerinte a felelősök vagyonának zárolásával kapcsolatos fideszes javaslat esélyt ad arra, hogy a károsultak visszakaphassák a pénzüket vagy annak egy részét. A témát azzal zárta, hogy bár a Quaestor egy „szövevényesebb jogi história”, de „végre itt is eljutottunk az előzetes letartóztatásig.

Forrás: Kossuth Rádió - MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu