Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Indul a Kormányinfo – Hétről-hétre sajtótájékoztató
A kormányüléseket követő csütörtökökön rendszeresen beszámolnak majd a kormány döntéseiről

Mostantól a kormányüléseket követő csütörtökönként rendszeresen tartanak sajtótájékoztatót, ahol a kormány döntéseiről tájékoztatják a közvéleményt – jelentette be 2015. március 26-án Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.


Giró-Szász András elmondta: a kormány számára nagyon fontos, hogy az állampolgárok és a média hétről-hétre megfelelő tájékoztatást kapjon a kormány döntéseiről, így mostantól a kormányüléseket követő csütörtökökön rendszeresen tartanak sajtótájékoztatót. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról tájékoztatott, hogy a héten a kormány négy témával foglalkozik kiemelten.

Az egyik, hogy a következő időszakban a kormány 23 megyei jogú várossal köt együttműködési megállapodást. Mint mondta, a vidék fejlődésének kulcsa a vidéki városok fejlődése, ezért a kormány létrehozta a Modern városok elnevezésű programot, amelynek keretében elsőként Sopronnal kötöttek együttműködési megállapodást március 25-én.

A paksi atomerőmű bővítése kapcsán a miniszter elmondta: miután az orosz féllel minden tárgyalást lezártak, az Országgyűlés pedig meghozta a szükséges jogszabályokat, a kormány megkezdte az egyeztetést az Európai Bizottsággal is. A paksi atomerőmű két új blokkjának üzemanyag-szállítási szerződését a finn modell alapján véglegesítik, a megállapodás hamarosan megszülethet. A Bizottsággal azonban még további két témában szükséges egyeztetni, versenyjogi, közbeszerzési kérdésekkel folytatódnak a tárgyalások.

A harmadik kiemelt téma, hogy március 1-jével lezárult egy korszak, a kormánynak jelentősen sikerült átalakítania a segélyezés rendszerét. Lázár János kiemelte: mindenki számíthat a kormányra, a rendszer jól és kiszámíthatóan működik.

Az úgynevezett „brókerbotrány” kapcsán a miniszter kifejtette, világosan bebizonyosodott, hogy a brókerek becsapták az embereket, ezért viselniük kell a felelősséget. A kormány fő célkitűzése a kérdésben pedig az, hogy segítsen azoknak, akiknek odaveszett a pénze.

Forrás: kormany.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu