Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szociális földprogramot indítanak 130 településen
A 250 milliós program segítségével 3500 rászoruló családnak javulhat az életminősége

Szociális földprogramot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal. A 2015. március 26-án közzétett nyílt pályázat eredményeként 3500 rászoruló családnak erősödhet az egzisztenciája, javulhat az életminősége a tárca várakozása szerint.


Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára március 27-én, Szécsényben tartott sajtótájékoztatót a 250 millió forint összegben – április 24-i határidővel – kiírt felzárkózási program felhívásának részleteiről.

Az MTI-nek adott későbbi nyilatkozatában azt mondta, hogy az idén 130 települést kívánnak bevonni a programba. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a földprogramot 1992-ben indította el az akkori szociális tárca „modellkísérletként", a Nógrád megyei település 1997 óta vesz részt a programban.

A felzárkózási program előnyei között említette a családok aktivizálását, amelyek így nem segélyen tengődnek, hanem maguk tudják megtermelni például a megélhetésükhöz szükséges terményeket. Fontosnak mondta azt is, hogy a szociális földprogramok beépülnek a helyi társadalomba, és sok olyan önkormányzat is van, amely területet ad a családok gazdálkodásához.

Az államtitkár tájékoztatása szerint az idei pályázat – az új családok bevonásán túl – azoknak is szól, akik a korábbi években már bekapcsolódtak a programba; őket most szeretnék „továbbléptetni”, tehát abban segíteni őket, hogy termékeiket piacra tudják vinni.

Arra hívta fel a figyelmet, a programba új belépőknek nemcsak egyszerűen vetőmagot vagy takarmányt adnak, hanem szakmai „kísérést” is nyújtanak számukra a gazdálkodáshoz.

Utalt arra is, a szociális földprogram pályázataihoz az önkormányzattól vagy a Nemzeti Földalaptól lehet területet bérelni, de a családok saját ingatlanjain is lehet támogatott gazdálkodást folytatni.

A programba a családok az önkormányzatokon, közhasznú szervezeteken, nemzetiségi önkormányzatokon, alapítványokon, egyházakon vagy karitatív szervezeteken keresztül kapcsolódhatnak be. Pályázni vetőmag-, takarmány-, vagy eszközbeszerzésre lehet, de lehetőség van arra is, hogy a piacra jutást támogassák.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu