Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A Fehér Könyv után elkészült a Zöld Könyv is
Az új budapesti városvezetés eredményeit és feladatait összegző kötetet a főpolgármester mutatta be

Az új városvezetés hivatalba lépése óta eltelt 10 hónap eredményeit és a ciklusra vonatkozó terveket tartalmazza a fővárosi Zöld Könyv, amelyet Tarlós István mutatott be augusztus 29-én. A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy az előző városvezetés hagyatékát összesítő, nemrégiben megjelent Fehér Könyv elkészültekor kilátásba helyezte, hogy elkészül a Zöld Könyv is, amely „összefoglalja azt a helyzetet, amelyben hozzá kellett fogni a város menedzseléséhez.


Tarlós István hozzátette: az új városvezetés három úton indult el, nekikezdett az általános rendteremtésnek, foglalkozott az azonnali beavatkozást igénylő ügyekkel (ezek közül az Alstom-ügy volt a legjelentősebb), illetve hosszútávra szóló koncepciókat alakított ki. Utóbbiak között említette a főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott új gazdasági programot, a kulturális programot - egységesítve a kulturális intézményekben, például a színházakban a díjazásokat, együttműködési megállapodást kötve a Magyar Tudományos Akadémiával és több nagy fővárosi egyetemmel -, valamint az egészségügyi programot.

A főpolgármester szót ejtett a szociális koncepcióról, kiemelve a hajléktalan-ellátás kérdését. Tarlós István szerint kettős megoldásra van szükség, mert a hajléktalanság szociális és egyben rendészeti probléma is, a hajléktalanok egy része ugyanis radikalizálódik, ha pedig egy hajléktalan követ el bűnt, az épp olyan, mintha bárki más bűnözne. A főváros három ingatlanát újítja fel, amelyeket kommunálisan felszerelnek, emberi környezetet biztosítva az otthontalanoknak, a főváros cégeinél pedig munkalehetőséget biztosítanak nekik - olvasható a budapest.hu tudósításában. A hajléktalanokat a főpolgármester szerint vissza kell vezetni a társadalomba, ehhez ellátást, szállást és munkalehetőséget adnak nekik, „aki viszont ezt nem fogadja el, magát helyezi törvényen kívülre".

Tarlós István a Zöld Könyvből kiemelte még az új városüzemeltetési modellt, amelynek köszönhetően eddig mintegy ötmilliárd forintot takarítottak meg a fővárosi közműcégeknél, és az új szerződéskötési gyakorlatot, amelynek révén szinte teljesen megszűntek a külsős szerződések. „A Fehér Könyvvel lezártuk a múltat, a Zöld Könyvvel kapcsolatban pedig arra koncentrálunk, hogy mi az, amit ebben a ciklusban meg tudunk valósítani" - tette hozzá.

A Zöld Könyv itt tölthető le: http://www.budapest.hu/resource.aspx?ResourceID=20110829_zoldkonyv

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu