Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Miképpen került Fót egymilliárdja a Hungáriához?
Bartos Sándor polgármester úgy véli, ő egy 2013-as szerződéshez „csatlakozva”, joggal kötötte le a második 500 milliót

Kétszer 500 millió forintot helyezett el a Hungária Értékpapír Zrt.-nél Fót előző, illetve jelenlegi polgármestere, de a cég felfüggesztése miatt elúszhat a városfejlesztésre szánt egymilliárd. A második ötszázmillió állítólag a képviselő-testület tudta nélkül vándorolt a Hungáriához, ezt azonban a jelenlegi városvezető visszautasítja.


Bartos Sándor (Fidesz-KDNP) elmondta: a korábbi polgármester, a fideszes Cselőtei Erzsébet által 2013-ban megkötött szerződéshez „csatlakozva” valóban ő is a Hungária Értékpapír Zrt.-nél helyezett el 500 millió forintot, miután tavaly ősszel polgármesterré választották. Hozzátette: mivel a korábbi tranzakcióról volt testületi döntés (akkor ő alpolgármesterként dolgozott), az akkori határozat alapján szerinte joggal kötötte le a második 500 milliót ugyanúgy állampapírokban.

Az erről szóló dokumentációt idén március 15-én átadta a pénzügyi bizottság egyik tagjának is, így áttételesen a testületet is tájékoztatta, bár lehet, hogy nem a megfelelő formában. Bartos Sándor hangsúlyozta: mivel nem kereskedésről szól a Hungáriával kötött szerződés, állami garancia biztosítja, hogy a pénzt az ilyenkor szükséges felmérések és összesítések után visszakapja a település. "Levelet írtam a felügyeleti biztosnak (...), s a gazdasági vezetőnkkel az MNB-hez is bementünk a múlt héten (...), szerintem minden rendben lesz" - tette hozzá a polgármester.

Másként látja a történteket Takács István (MSZP), a képviselő-testület egyik tagja. Elmondta: a fideszes többségű testület 2014-ben beépített a költségvetési rendeletbe egy olyan passzust, amely szerint a polgármester befektetheti a szabad pénzeszközöket állampapírba, de egy évnél hosszabb lekötés esetén csak pénzügyi bizottsági jóváhagyással. A határozat szerint a kamat alakulásáról negyedévente be kell számolnia.

Takács István állítja: a félmilliárd forintot tavaly októberi eskütételének másnapján helyezte el a Hungáriánál a polgármester, de erről senkinek sem számolt be, ezért március 23-án reggel a testület többsége írásban jelezte: alapos tájékoztatást kér Bartos Sándortól. Valószínűleg jegelni kell a fóti fejlesztéseket, amíg pénzéhez nem jut az önkormányzat – mondta a képviselő, hozzátéve: hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést készül tenni a polgármester ellen.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu