Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Munkaügyi irodáknak venné új ingatlanjait az ÖRO
Az Országos Roma Önkormányzat válaszol a Magyar Nemzet cikkére

A hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci bekapcsolódását segítő iroda működik majd az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) által megvásárolni kívánt ingatlanokban – reagált a Magyar Nemzet 2015. március 18-i számában megjelent írásra az ORÖ. A Magyar Nemzet cikke szerint az impozáns budapesti székházon kívül hét vidéki ingatlan beszerzését is tervbe vette az ORÖ a leghátrányosabb helyzetű emberek foglalkoztatására szánt pénzekből. 


Az ingatlanokra csaknem 300 millió forintot szántak a 75 százalékban uniós forrásokból indult, csaknem ötmilliárd forintos program keretéből – írta a lap a Híd a munka világába program megvalósíthatósági tanulmányára hivatkozva.

Az ORÖ közleménye szerint a Híd a munka világába projekt feladata a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci bekapcsolódását támogató országos hatókörű foglalkoztatási szövetkezet működéséhez szükséges infrastruktúra kiépítése és a munkavállalók felkészítése. A kormányhatározattal jóváhagyott program az ORÖ, a Türr István Képző és Kutató Intézet, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium alkotta konzorcium közös feladata.

Nyolc iroda feladata lesz biztosítani az országos lefedettséget és a fenntartható működést. A felszerelt és berendezett irodákat a 2014. március 9-én megalakult foglalkoztatási szövetkezet fogja használni, többek között adminisztrációs és szervezési feladatainak ellátásához, a szövetkezeti tagok és a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci bekapcsolódásának biztosítására, továbbá kapcsolattartásra a helyi munkáltatókkal és a felzárkóztatásban működő hivatalokkal. Ezek az irodák tehát munkahelyek, kialakításukra és felszerelésükre ennek megfelelően kerül sor – írták.

Az ingatlanok megvásárlására minden esetben a kormány által jóváhagyott költségvetési előirányzat betartásával, jellemzően 30-50 százalékos megtakarítással, a helyi ingatlankínálat előzetes felmérésével és igazságügyi szakértői értékbecsléssel kerül sor – olvasható a közleményben.

A már megvásárolt ingatlanok megvétele a projekt keretében történt, minden esetben a konzorciumvezető ORÖ illetékeseinek tudomásával és jóváhagyásával – tették hozzá.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu