Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Balatoni zárva tartás: „Lábon lőjük saját magunkat”
A Balaton parti települések polgármesterei feloldanák a vasárnapi nyitva tartás tilalmát a kiemelt üdülőhelyeken, a csúcsszezonban

Lábon lőjük saját magunkat! Az egyáltalán nem kívánatos hűtőtáskás turizmus erősödhet tovább. Szándékos bevételcsonkítás, kinek jó ez? Felkiáltások és kérdések déli parti polgármesterektől, akik azt kifogásolják: a balatoni üdülőkörzetben sem lehetnek nyitva az üzletek vasárnap a nyári szezonban. Pontosabban csak azok a 200 négyzetméter alatti boltok, ahol maga a tulajdonos és közvetlen hozzátartozója áll a pult mögött. A téma a Balatoni Szövetség éves közgyűlésén is napirendre került – írja a sonline.hu.


Azaz nem csak a Kisosz szorgalmazza: májustól szeptemberig az ország kiemelt üdülőterületein minden 200 négyzetméter alatti üzlet nyithasson ki. „Egyelőre elképzelni sem tudom azt, hogy a nyári csúcsszezon során, a hét turizmus szempontjából legerősebb napján, vasárnap bezárjanak az üzletek a tóparton” – így Csákovics Gyula zamárdi polgármester.

„Valamiféle megoldást találni kéne az üdülővendégek kiszolgálása érdekében akkor, amikor köztudott, hogy egyre inkább a hétvégékre tolódik a vendégjárás, az a néhány nyári hétvége határozza meg a szezon sikerességét, vagy sikertelenségét. Ha bezárjuk az üzleteket vasárnap, az rossz hírünket kelti, azzal tovább csökkentjük a Balaton versenyképességét más, országhatárokon kívüli üdülőhelyekkel szemben.” 

A Balatoni Szövetség közgyűlésén a vérszívókról is szó esett. A jó idővel ugyanis a szúnyogok is megérkeztek a Balaton-partra, az önkormányzatok azonban egyelőre nem tudják, ki és mennyi pénzből irt az idén. Az alapvetően a tóparti önkormányzatok érdekvédelemi szervezeteként megalakult szövetség munkája iránt egyébként nő az érdeklődés; máris bővült a tagság azzal, hogy a déli oldalról Balatonendréd és Ordacsehi, az északiról pedig Káptalantóti kérte a felvételét és a tagok ezt el is fogadták. Veszprém megyei jogú városa pedig pártoló tagként lép be a Balatoni Szövetségbe.

Megújítják a strandok Kékhullám minősítését. Elhangzott a közgyűlésen, hogy fürdőzők számára a jelenlegi minősítési rendszer nem sokat mond, legfőképpen nem jelent támpontot, melyek azok a strandok, melyek minőségben kiemelkednek a többi közül. Az idén négy kategóriában különdíjat is kioszt a szövetség. Megválasztják a családbarát, a kerékpárosbarát, valamint a legsportosabb strandot és a legjobb szabadstrandot. A szövetség tájékoztatást kér az illetékesektől a szúnyogirtással kapcsolatban, mivel nem ismert az idei gyérítés költségvetése; nem tudni, hogy mely szervezet és milyen mértékben biztosítja a költségeket.

Forrás: sonline.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu