Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az Országos Roma Önkormányzat még többet akart
Magyar Nemzet: az ÖRO hét vidéki ingatlan beszerzését is tervezte a leghátrányosabb helyzetűek foglalkoztatására szánt pénzekből

A budapesti, több mint 200 millió forintos székházon kívül hét vidéki nagyvárosban is tervezett ingatlanvásárlásokat az Országos Roma Önkormányzat a Híd a munka világába foglalkoztatási program keretében – írja a Magyar Nemzet.


Egy impozáns gellérthegyi székházon kívül további hét vidéki ingatlan beszerzését is tervbe vette az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) – derül ki a szervezet részvételével zajló Híd a munka világába program megvalósíthatósági tanulmányából. Eszerint Hódmezővásárhelyen, Miskolcon, Veszprémben, Zalaegerszegen, Szolnokon, valamint Pécsett és Gödöllőn is vásároltak volna ingatlanokat a leghátrányosabb helyzetű emberek foglalkoztatására szánt pénzekből. Úgy tudjuk, utóbbi két településen az ORÖ nyélbe is ütötte már az üzletet. A tanulmány szerint az ingatlanokra csaknem 300 millió forintot szántak a 75 százalékban uniós forrásokból indult, közel ötmilliárd forintos program keretéből.

– A vásárlások azért érdekesek, mert a roma szervezetnek nem volt felhatalmazása az adásvételre – állítja Hadházy Ákos LMP-s politikus, akit tegnap hallgatott meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságának központi nyomozó főosztálya az ügyben tett feljelentése kapcsán. A képviselő szerint az ORÖ közgyűlésének jóvá kellett volna hagynia a vásárlásokat, ám csak arról született közgyűlési határozat, hogy a pályázat előkészítését meg lehet kezdeni. Ugyanakkor konkrét szerződésekről és összegekről szóló döntést nem hoztak.

Az Index számolt be korábban arról, hogy a 2013-ban, főként uniós forrásokból indult Híd a munka világába programban nem a célnak megfelelően, a leghátrányosabb helyzetűek érdekében használják fel a pénzt, s a program tele van gyanús költésekkel. Farkas Flórián, az ORÖ volt elnöke, aki jelenleg a program forrásait kezelő Foglalkoztatási Szövetkezet elnöke, a botrány kipattanása óta nem hajlandó nyilatkozni a pénzek felhasználásáról.

Az ügyben Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere személyesen rendelt el vizsgálatot. A tárca 2015. február 25-én közölte a Magyar Nemzettel, hogy az ellenőrzés 5–15 napot vehet igénybe. Bár a határidő csaknem egy hete lejárt, a minisztérium azóta sem reagált érdemben a lap kérdéseikre.

Forrás: Magyar Nemzet

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu