Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Új turisztikai beruházások a Balaton déli oldalán
Vitorlás élménycentrum Balatonfenyvesen – Strandfejlesztés Fonyódon – Hajómúzeum kilátóval Balatonföldváron

Közeleg a nyár, nemsokára indul a turisztikai szezon. Néhány dél-balatoni településen okkal várhatják a vendégjárás fellendülését a helyi önkormányzatok és a vendéglátósok is. Az Ingatlantájoló szakértői utánajártak, hol, milyen fejlesztések várhatóak, és hol érdemes turisztika célú ingatlanba fektetni pénzünket a Balaton déli partján – írja a KaposPont.


Vitorlás élménycentrum és motel Balatonfenyvesen

Négyszáz milliós uniós forrásból valósul meg idén az Előny Kft. beruházása, mely vitorlás kikötőt, élménycentrumot, motelt, sőt egy föld alá épült éttermet is magában foglal. A vitorlázók szerint a kikötő megépítésére már régóta szükség volt Balatonfenyvesen, ugyanis a Balatonon sokkal kevesebb a kikötőhely, mint a vitorlás, és a településnek eddig még egyáltalán nem is volt kikötője.

A beruházástól az önkormányzat és a beruházó is a vendégforgalom élénkülését várja, különösen, hogy a kikötő lehetőséget nyújt a szezon megnyújtására, a vitorlázáshoz ugyanis ősszel és tavasszal kedvezőbb az időjárás. Aki tehát a Balaton déli partján szeretné pénzét ingatlanba fektetni, annak már most érdemes elgondolkodnia azon, hogy a balatonfenyvesi ingatlanok közül válasszon üdülőt, nyaralót, vagy panzió üzemeltetésére alkalmas családi házat.

Önkormányzati fejlesztések Fonyódon

Fonyódon is érdemes azonban turisztikai céllal ingatlanba fektetnünk pénzünket, hiszen a Béla-telepi kikötő bővítésén kívül még a Sándor-telepi strand fejlesztésére is sor kerül, ami fövenypark, játszóterek és sétányok kialakítását foglalja magában, valamint megújul a városközpont is, melynek részeként, új szabadtéri színpad és új kulturális központ kerül megépítésre, illetve a Bacsák-teret is felújítják.

Hajómúzeum kilátóval Balatonföldváron

A déli part minden bizonnyal leglátványosabb beruházása lesz az a kilátó, mely a Balatonföldvári Önkormányzat jóvoltából készül el, és nyitja meg kapuit idén júliusban. Az óriási, hajó alakú épület árbocán lesz majd maga a kilátó, a hajótest pedig elsősorban egy hajómúzeumnak ad helyet, melyben interaktív hajózástörténeti kiállítás lesz majd látható, de konferenciaterem, 3D-s mozi és egy étterem is helyet kap majd az épületben. Még nem tudni, mekkora mértékben nő majd a balatonföldvári ingatlanok értéke a beruházás hatására, de az önkormányzat bízik a vendégforgalom növekedésében, így Balatonföldváron is biztosan érdemes lesz befektetési céllal ingatlant vásárolni a közeljövőben.

A Balaton déli partja tehát fokozatosan fejlődik, és ha az időjárás is kedvező lesz, akkor remélhetőleg a tavalyinál nagyobb vendégforgalomra számíthatnak a turisztikai szakemberek, az önkormányzatok és a helyi lakosok is, a turisztikai beruházások pedig remélhetőleg a dél-balatoni ingatlanpiacra is pozitív hatást gyakorolnak majd.

Forrás: KaposPont

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu