Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az önkormányzati érdekek képviselete közös cél
A MÖSZ és a BÖSZ vezetősége nyitott az együttműködésre

Az önkormányzati reformok szükségességéről, valamint a Budapestet és az agglomerációt is érintő lehetséges kapcsolódási pontokról tárgyalt a MÖSZ és a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) augusztus 26-án, Gödöllőn. A BÖSZ elnöksége a találkozóval kapcsolatban arról tájékoztatta az MTI-t: mindkét fél nyitott az együttműködésre, mivel fontos, hogy minél szélesebb körben meg lehessen vitatni például a közoktatást vagy az egészségügyet érintő jogszabályokat.


A gödöllői megbeszélésen Nagy Gábor Tamás, a BÖSZ elnöke beszámolt a szervezet megalakulásáról, felépítéséről és céljairól, hangsúlyozva a kerületek együttműködésének kiemelt szerepét, a hatékony érdekképviselet fontosságát. A közlemény szerint Gémesi György, a MÖSZ elnöke „örömmel fogadta a budapesti kerületek összefogását", és jelezte, hogy céljai közösek: az önkormányzati érdekek megjelenítése és képviselete a kormányzati előkészítés és a döntéshozatal során.

A két önkormányzati érdekképviselet egyetértett abban is, hogy az önkormányzati törvény tervezett módosításával összefüggésben körültekintő és összehangolt előkészítő munkára van szükség, amely magában foglalja folyamatos egyeztetést a Magyar Önkormányzatok Szövetségével és a Budapesti Önkormányzatok Szövetségével. Ennek érdekében mindkét szervezet felajánlja szakmai anyagok, tanulmányok készítését, amelyek bemutatják a tervezett változások várható hatásait, különös tekintettel a finanszírozásra és a feladatellátás hatékonyságára - olvasható a BÖSZ tájékoztatásában.

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége idén júliusban alakult meg mind a 23 kerület részvételével. Az önkormányzati összefogást a szövetség alapszabályában azzal indokolták, hogy „az elmúlt húsz évben nem jött létre szervezett együttműködés a budapesti önkormányzatok között, s a tapasztalatok azt mutatják, hogy ennek kárát látta valamennyi kerület és egész Budapest".

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu