Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Vizsgálatot indítanának a váci polgármester ellen
A DK és a PM hivatali visszaélés, illetve hatáskör túllépés ügyében fordul az ügyészséghez

Vizsgálatot kezdeményez két ellenzéki párt Vác fideszes polgármestere ellen, mert sajtóhírek szerint Fördős Attila bekérette magához és számon kérte a helyi Madách gimnázium vezetőit a március 15-i központi ünnepségtől való elzárkózásuk miatt. Harrach Péter a város országgyűlési képviselőjeként az ünnep megosztottságát célzó törekvések ellen emelt szót.


Az index.hu még 2015. március 11-én írt arról, hogy a váci Madách Imre Gimnázium tanári kara visszautasította a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kérését, hogy küldjön az állami ünnepségre tíz diákot és egy tanárt. A gimnázium vezetése azzal érvelt, hogy nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét. Március 14-én két párt is felemelte a szavát, mert úgy tudják, hogy a váci fideszes polgármester emiatt kirúgással fenyegette meg a Madách Imre Gimnázium igazgatóját és igazgatóhelyettesét.

A PM közleményében tudatta március 14-én az MTI-vel, hogy az ügyészséghez fordulnak, kérve, hogy vizsgálják ki, történt-e az ügyben hivatali visszaélés vagy más bűncselekmény.

„Március 15. a szabadság ünnepe. Ezt a szabadságot akarja elvenni a magyaroktól a Fidesz. Diákokat rendelnek ki a központi ünnepségre, és a bátrakat, akik ellenszegülnek, megfenyegetik” – fogalmazott Erőss Gábor, a párt elnökségi tagja.

A párt úgy tudja, hogy a tantestület döntött az iskola elzárkózásáról a március 15-i budapesti ünnepségen való részvételtől, mégpedig 85 százalékos többséggel. A polgármester értésükre adta, hogy legszívesebben kirúgatná őket. De nem hatott a fenyegetés – áll a PM közleményében.

A DK az MTI-hez ugyancsak március 14-én eljuttatott közleményében jelezte, hogy vizsgálatot kezdeményez Fördős Attila váci polgármester ellen, amiért „hatáskörét túllépve azzal fenyegetőzött, hogy hatalmával visszaélve kirúgatja a Madách gimnázium vezetését”.

Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője március 14-i közleményében a város képviselőjeként arra kért mindenkit, hogy őrizzék meg a nemzeti ünnep emelkedett hangulatát. „Ne engedjünk azoknak a törekvéseknek, amelyek a megosztottság állapotába kívánják juttatni az ünneplő polgárokat” – fogalmazott.

Közölte: a nemzeti ünnep olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli.

Hozzátette: természetesen neki is van véleménye a váci jelenségről, amelyet az országos médiumok felerősítettek, és ezzel kapcsolatos gondolatait az ünnep után – tárgyilagos dialógus formájában – szívesen megosztja bárkivel.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu