Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Alsónémedi több mint egymilliárd forintot bukhat
Nem tudni, mikor kaphatja vissza a település a Hungária Zrt.-nél diszkont kincstárjegyben fekvő pénzét

Fejlesztésekre szánt több mint egymilliárdos megtakarítását veszítheti el a Pest megyei Alsónémedi, miután a Hungária Értékpapír Befektetési és Értékpapírkereskedelmi Zrt.-nél diszkont kincstárjegyben fekvő pénz visszafizetése a cég tevékenységének felfüggesztése miatt bizonytalan – tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.


Vincze József (független) elmondta: 2015. március 6-án a sajtóból értesültek arról, hogy az MNB részlegesen felfüggesztette a Hungária Zrt. tevékenységét. Mivel Alsónémedi önkormányzata csaknem egymilliárd 18 millió forintot tartott állampapír formájában a cégnél, még aznap írásban kértek tájékoztatást az MNB által kirendelt Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft.-től, de sem tőlük, sem mástól nem kaptak eddig választ. Március 9-én rendkívüli képviselő-testületi ülést hívtak össze a helyzet megtárgyalására, illetve az esetleges intézkedések meghozatalára, de érdemi döntést információhiány miatt nem hozhattak, csupán egy határozatot fogadtak el, melyet a község honlapjára is feltettek.

A határozatban egyebek mellett az olvasható, hogy (...) a polgármester személyes megkeresésére sem a Hungária Zrt., sem a Keller Zrt. értéktár, sem a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft., sem a Magyar Nemzeti Bank érdemi információt – a folyamatban lévő eljárásra való tekintettel – nem adott. Csupán annyit tudni, hogy a kirendelt felügyeleti biztos vizsgálatának lezárta után várható tájékoztatás – közölte a polgármester.

Hozzátette: az állampapírban elhelyezett összeget fejlesztésre, egyebek mellett orvosi rendelő-, valamint út- és járdaépítésre, a település központjának modernizálására, illetve a művelődési ház felújítására tették félre. Ha nem jutnak hozzá időben az összeghez, nemcsak ezek a fejlesztése eshetnek kútba, hanem a község gazdálkodása is veszélybe kerülhet.

A Magyar Nemzeti Bank március 6-án közölte, hogy a Hungária Értékpapír Zrt.-nél észlelt szabálytalanságok miatt előző este részlegesen felfüggesztette a társaság tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztost rendelt ki a céghez, és büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen. Az MNB feljelentése alapján sikkasztás gyanúja miatt indított eljárásban négy embert vettek őrizetbe a rendőrök.

Március 8-án a Budakörnyéki Járásbíróság a Pest Megyei Főügyészség indítványát jóváhagyva elrendelte három gyanúsított előzetes letartóztatását, míg negyedik társukkal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el – tájékoztatta korábban a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu