Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az Unió is vizsgálja az ORÖ gyanús pénzköltéseit?
A Magyar Nemzet úgy tudja, a Híd a munka világába programot az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálja

Meghosszabbította az adóhivatal az Országos Roma Önkormányzat részvételével zajló Híd a munka világába program pénzköltései miatt elrendelt feljelentés-kiegészítés határidejét – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a főként uniós pénzből megvalósuló programot az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálja.


Március 11-én járt volna le a Fővárosi Főügyészség által elrendelt feljelentés-kiegészítés határideje, amit az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) részvételével zajló Híd a munka világába program gyanús pénzköltései miatt kezdeményezett a hatóság, ám az üggyel megbízott adóhivatal 15 nappal meghosszabbította a vizsgálatot.

A Magyar Nemzet információi szerint a 75 százalékban uniós pénzből megvalósuló program forrásainak felhasználása miatt vizsgálatot rendelt el az Európai Csalás Elleni Hivatal is. A szervezet az Európai Unió költségvetését károsító csalásokat, valamint az uniós intézményekben előforduló korrupciós cselekményeket és súlyos kötelezettségszegéseket vizsgálja, továbbá csalás elleni politikát dolgoz ki az Európai Bizottságnak. A lap megkeresésére a hivatal sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesüléseket. Közölték, hogy a személyes adatok védelme, továbbá az esetlegesen zajló nyomozások érdekeire tekintettel nem adnak tájékoztatást.

A program forrásainak felhasználása miatt korábban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is vizsgálatot rendelt el, azonban az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint még a tárca sem végzett az ellenőrzéssel.

Közben kiderült az is, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigányvajda által szervezett tüntetést március 28-án tartják a fővárosi Kossuth téren. Lakatos Attila a botrány kirobbanása után tett ígéretet arra, hogy ha Farkas Flórián, az ORÖ korábbi elnöke nem számol el a foglalkoztatási program ötmilliárd forintjával, akkor tiltakozó akciót szerveznek. A vajda elmondta, a romák körében óriási az érdeklődés a budapesti megmozdulás iránt.

A pénzköltések ügyében a Magyar Nemzet megkereste Farkas Flórián korábbi ORÖ-elnököt, aki jelenleg a program forrásait kezelő Foglalkoztatási Szövetkezet elnöke, de nem kívánt reagálni kérdéseinkre, mindössze annyit üzent: a vizsgálat lezárásáig türelmet kér.

Ismeretes: a 2013-ban, főként uniós forrásokból indult programban nem a célnak megfelelően használják fel a pénzt. 

Forrás: Magyar Nemzet

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu