Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Uniós támogatással újul meg Nagytétény központja
A beruházás elsősorban a köztereket, a kulturális intézményeket és a gazdaságfejlesztést érinti

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata az Új Széchenyi terv keretében „Nagytétény központ komplex rehabilitációja" címmel, uniós támogatással megvalósuló projektet nyert el. A projekt összértéke egymilliárd-hatvannyolcmillió forint. Erről Szabolcs Attila, a kerület polgármestere és Lukovich Tamás, a Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Kft . ügyvezető igazgatója támogatási szerződést írt alá augusztus 22-én, Nagytétényben.


Budafok -Tétény hagyományokban bővelkedő, mintegy területű, és hozzávetőleg 4000 lakosú Nagytétény nevű részének három funkcióját szükséges megerősíteni ahhoz, hogy központja vonzóbb legyen a helyiek és az odalátogatók számára. Ezért a fő prioritások: a közösségi-kulturális intézmények fejlesztése, a közterületek megújítása, illetve a gazdaságfejlesztés.

A kulturális lehetőségek újrateremtése és bővítése a korábbi Tétényi Mozi helyén épülő új kulturális központ megépítésével, továbbá a volt izraelita imaház felújításával és kisebb közművelődési intézménnyé, könyvtárrá történő átalakításával valósul meg. A Szelmann-ház bővítésével és megfelelő felszerelésével egy új típusú gazdasági szolgáltatóház jöhet létre, ami lehetővé teszi új foglalkoztatási programok megvalósítását is távmunka formájában. Ezek mellett átfogó közterület felújítási programra kerül sor, hiszen megközelítőleg 15 000 m2-nyi köztér, utca és zöldfelület rehabilitációja valósul meg.

A Nagytétényi belváros történeti hagyományokkal rendelkező központja magában hordozta a tradíciót tükröző rehabilitáció lehetőségét. Ez a funkcióbővítő városfejlesztés indulhat most meg európai uniós pályázati forrásoknak köszönhetően, a több mint egymilliárd forintos költségvetésből.

A városkép megújítása során a köztereket rendezik, megújulnak a zöldfelületek, forgalomcsillapított sétálóutcát alakítanak ki és felújítják a kastély mellett fekvő régi piacteret is. Az óvárosi részt magába foglaló Szentháromság és Szent Flórián terek, a Templomkert, illetve a Szent Flórián és Kastélymúzeum utca felújítása összeköti az óváros legfontosabb részeit. Megújul a burkolat, a Szent Flórián téri szobor, a díszkút és környezete, továbbá faültetésekre is sor kerül. Utcai bútorzatot - padokat - helyeznek el, illetve a közterületi kapcsolatok megerősítésével, különböző rendezvények, vásárok megtartására alkalmas tér, pihenésre megfelelő környezet jön létre.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu