Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egy település, ahol szinte ismeretlen a bűnözés
Köröstetétlenen beváltak a térfigyelő kamerák – Tavaly mindössze egy kerékpárt loptak el, de az is megkerült

Van egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei település, ahol szinte ismeretlen a bűnözés, illetve ha van is azonnal megkerül az elkövető – olvasható a szoljon.hu cikkében. A 900 fős Kőröstetétlen a polgárőrség mellett 20 kamera vigyázza a rendet, ha pedig idegen tűnik fel a településen, minden esetben utánajárnak annak, ki lépte át Kőröstetétlen határát.


„Kilencszáz fős nagy család vagyunk, mindenki ismer itt mindenkit” – számolt be a lapnak Pásztor Imre, a település polgármestere. „A lakosság olyan összetételű, hogy az embereknek nem kell tartaniuk egymástól, az idegenektől pedig a húsz kamera, amelyből négy rendszámfigyelő, biztonságot jelent” – tette hozzá.

A település vezetője hangsúlyozta: nem szeretnének engedni a biztonság jelenlegi szintjéből. Hozzátette: ha egy kamera meghibásodik, rögtön megjavítják. Hiszen nem lehet tudni, hogy épp nem a működésképtelen berendezés közelében történik valami bűncselekmény, melynek felderítése utóbb így problémát jelentene.

„Csak az elmúlt évben félmillió forintot költöttünk a kamerák karbantartására, amelyre a viharkárok miatt volt szükség” – folytatta Pásztor Imre. – Komolyabb bűncselekmény évek óta nem történt a településen. Véleményem szerint ötven kilométeres körzetben a mi településünk a legbiztonságosabb. Itt nyugodtan sétálhat az ember esténként, nem kell tartania támadástól vagy egyéb bűncselekménytől. Az elmúlt évben is csupán kerékpárlopás történt. Egy éjszaka, az egyik ház kerítésén belül levő kétkerekű tűnt el. A tulajdonos rögtön hívta a körzeti megbízottat, aki a térfigyelő kamerán látott felvétel alapján megállapította: fél egykor emelték el a biciklit. A többi kamerát látva azt is megállapította, hogy Törtel felé távozott a tolvaj. Két napon belül a kerékpárt visszakapta a tulajdonosa, az elkövetőt pedig elfogták” – árulta el

Pásztor Imre hozzátette: egyébként is szokás a településen, hogy ha idegent látnak, személyesen őt vagy a körzeti megbízottat értesítik lakosok. Ők pedig minden esetben utánajárnak annak, ki lépte át Kőröstetétlen határát. A jászkarajenői őrs állományán kívül Törtelen kettő, Kőröstetétlenen pedig egy körzeti megbízott vigyáz a rendre. Úgy tűnik hatékonyan, hiszen betörésre, lopásra évek óta nem volt példa a településen. Hozzátette: bár működik polgárőrség a településen, igazán sok dolguk nem akad.

„A térfigyelő kamerák, úgy tűnik, hogy elegendő visszatartó erőnek bizonyultak eddig is. Nem tervezzük több kamera beszerzését, kihelyezését. Reméljük, hogy tartani tudjuk a közbiztonság jelenlegi szintjét. Én mindenesetre mindent meg fogok tenni ennek érdekében. Tizenhét éve vagyok a település polgármestere és tősgyökeres kőröstetétleniként nem is lehet más a célom. Bízunk abban, hogy a polgárőreinknek ezt követően sem lesz túl sok munkájuk és nem kell őket gyakran riasztani” – búcsúzott a polgármester.

Forrás: Új Néplap - szoljon.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu