Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Több ezer munkavállalót fenyeget a bércsökkentés
Az MKKSZ szerint az illetmények emelésével kellene kiegyenlíteni a kormányhivatalokban mutatkozó bérfeszültséget

A Közszolgálati Dolgozók Demonstrációs és Sztrájkbizottsága tiltakozik az ellen, hogy több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés, ezért követelik, hogy 2015-ben minden olyan közszolgálati munkavállaló, aki központi bérintézkedések által nem érintett, részesüljön 10 százalék, de legalább bruttó 15 ezer forintos egyszeri bérintézkedésben.


A Közdemosz álláspontjáról és a megfogalmazott sztrájkkövetelésről tagszervezete, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) tájékoztatta az MTI-t. Mint ahogy közleményébe foglalta, a sztrájkkövetelés egyúttal azt is jelenti, hogy a sztrájktörvény vonatkozó szabályai szerint a kormány egyeztető tárgyalást köteles tartani a témáról.

Felidézi: két évvel ezelőtt az államigazgatás és az önkormányzatok között – központi döntés alapján – feladat- és hatáskörátadás zajlott le, a változás – amelynek következtében önkormányzati köztisztviselők kormánytisztviselői állományba kerültek – közel 12 ezer közigazgatási munkavállalót érintett.

A járási kormányhivatalokban komoly feszültséget okozott az a tény, hogy – az eltérített illetmények miatt – az azonos munkát végző kormánytisztviselők között nagy bérkülönbség alakult ki azok javára, akik magukkal hozták a korábbi önkormányzati munkáltatójuk által kialakított illetményüket. Akik csak a bértábla szerinti besorolásnak megfelelő illetményben részesülnek, ezt indokkal nehezményezik – teszik hozzá.

Mint jelzi, az MKKSZ akkor elérte, hogy a magasabb keresettel rendelkezők bére ne csökkenjen, ám azt nem sikerült elérni, hogy az azonos munkát végző kormánytisztviselők azonos bérezésben részesüljenek.

„Az egyenlőtlenséget a kormány most nem béremeléssel, hanem, éppen ellenkezőleg, bércsökkentéssel kívánja felszámolni” – teszi hozzá. Utal rá, az erről szóló törvényjavaslat már az Országgyűlés előtt van, és a járási kormányhivatalokban dolgozó kormánytisztviselők közül több ezer munkavállalót fenyeget a bércsökkentés. A szakszervezet határozott álláspontja szerint csakis a keresetek emelése lehet az egyetlen megoldás.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu