Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Esztergom visszavette a város oktatási intézményeit
Az érintett intézmények az úgynevezett „Esztergom törvénnyel” 2012-ben kerültek állami kezelésbe

Az esztergomi önkormányzat visszavett az államtól hat alapfokú és két középfokú oktatási intézményt, valamint egy középfokú kollégiumot, amelyek a korábbi polgármester, Tétényi Éva ideje alatt kerültek állami kezelésbe. Az intézményfenntartó és az önkormányzat között kötött vagyonkezelési szerződés szerint az intézményrendszert 2015 szeptember elsejéig a KLIK működteti.


Sasvári Viktor, a testület pénzügyi bizottságának elnöke az MTI-nek 2015. február 26-án elmondta, az állam a költségvetési törvényben már január 1-jétől ingyenesen Esztergom tulajdonába adta az intézményeket, azonban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) helyi tankerületével való adminisztrációs egyeztetések miatt húzódott el az átadási folyamat.

Az intézményfenntartó és az önkormányzat között kötött vagyonkezelési szerződés szerint az intézményrendszert 2015 szeptember elsejéig a KLIK működteti.

A pénzügyi bizottság elnöke hozzátette: az átvételt követően az önkormányzatnak fél éve van annak eldöntésére, hogy a saját üzemeltetésben tartja az oktatási intézményeket, vagy visszaadja őket a KLIK-nek és továbbiakban fizeti a fenntartás költségeit.

Az önkormányzat érintett intézményei az úgynevezett „Esztergom törvénnyel” 2012-ben kerültek állami tulajdonba, mivel Tétényi Éva független polgármester az elődje, Meggyes Tamás idején felhalmozódott 20 milliárdos tartozás miatt adósságrendezési eljárást indított az önkormányzat ellen. Az eljárás a fizetésképtelenség közelébe jutatta az önkormányzatot, és ez veszélyeztette az intézmények működését.

Az állam 2012-től az átvétel ellenére a fenntartás költségeit továbbra is kifizettette az önkormányzattal. Mivel az összeget nem utalták át önként, rendszerint inkasszóval emelték le a számláról.

Az „Esztergom törvény” szerint az állam a tulajdonjogot is elvette a várostól, azonban ezt a földhivatali ingatlan-nyilvántartásba soha nem vezették át – áll az önkormányzat és a KLIK között kötött vagyonkezelési szerződésben.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu