Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az önkormányzatok többsége jobban jár márciustól
Pogácsás Tibor szerint az új szociális támogatási rendszerrel 760 önkormányzat jár rosszabbul, 2417 viszont jobban

A települési támogatások márciustól hatályos új rendszerével 760 önkormányzat jár rosszabbul, 2417 viszont jobban a jelenlegi szabályozáshoz képest – mondta az InfoRádiónak Pogácsás Tibor. A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára hozzátette: terveik szerint finanszírozási okokból senkinek nem kell csökkenteni a segélyét.


Financiális okok miatt egyetlen önkormányzatnak sem kell semmiféle segélytípust elhárítani vagy megszüntetni – fogalmazott az InfoRádiónak Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Kifejtette: szociális ellátásra mintegy 3,3 milliárd forinttal országos szinten több jut a települések esetében. Az viszont tény, hogy változik, részben differenciálódik azon önkormányzatok köre, amelyek a teljes támogatást megkapják. „Úgy számolunk, hogy 760 olyan önkormányzat van, amely valamilyen mértékben kevesebb támogatást kap, és 2417 olyan önkormányzat lesz, amelyek több támogatást kapnak”.

A forrás Pogácsás Tibor tájékoztatása szerint egyértelműen rendelkezésre áll, 30,5 milliárd forint a költségvetésben van, illetve a Belügyminisztérium fejezeti tartalékában is van pénz arra az esetre, ha mégiscsak annak a felvetésnek lenne igazsága, hogy valamely önkormányzat financiális okok miatt akadna el a segélyezésben.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy ahová kevesebb állami támogatás jut a segélyek odaítélésére, mint eddig, azok az önkormányzatok nagyon magas adóerő-képességűek, tehát nagyon nagy jövedelemmel rendelkeznek az átlag önkormányzatokhoz képest.

Harmincnégyezer forint egy főre jutó adóbevétel feletti önkormányzatok azok, amelyek nem kapnak támogatást, az ez alattiak viszont kapnak. Ez nagyon nagy változást az eddigi finanszírozási mértékhez képest nem jelent, inkább a struktúra változik meg: a rászoruló önkormányzatoknál inkább nő a segélyre fordítható keret mértéke, mintsem csökken, tehát pénzügyi okokból nem kell, hogy a segélyért folyamodókat elutasítsák az önkormányzatok.

A települési segély meghatározása az önkormányzatok felelőssége, feladata. „Én biztos vagyok benne, hogy mint választott tisztségviselők megfelelő módon szabályozni is fogják” – tette hozzá Pogácsás Tibor.

Forrás: InfoRádió

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu