Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem kellene cigány önkormányzat Magyarországon?
Meglepő kijelentést tett a „cserdi csoda” megalapozójaként ismert polgármester Brüsszelben

A Baranya megyei, többségében cigányok lakta Cserdi polgármestere szerint nincs szükség ma Magyarországon cigány önkormányzatokra, mert azoknak a „mutyizós világa” csak rossz fényt vet a cigányságra. Bogdán László erről magyar újságíróknak beszélt 2015. február 24-én, Brüsszelben, ahová Ujhelyi István, az MSZP EP képviselője hívta meg, hogy az uniós intézmények romaügyekkel foglalkozó szakilletékeseit tájékoztassa az általa vezetett település gyakorlatáról, eredményeiről.


Bogdán László a „cserdi csoda” megalapozójaként hívta fel magára az elmúlt években a magyar média egy részének figyelmét. Mint most Brüsszelben elmondta, a korábban 98 százalékos munkanélküliséggel sújtott Cserdiben mára 5-6 százalékra sikerült leszorítani az állástalanok arányát. A 426 fős település lakosainak 70 százaléka cigány, miként maga a polgármester is.

Ujhelyi István a brüsszeli újságíróknak megjegyezte: Bogdán polgármester időnként egészen sajátos módszereket alkalmazott, de az egész Európai Unió számára izgalmas programot dolgozott ki és működtet.

Korábbi sajtóbeszámolók szerint Bogdán László megszervezte például a cserdi családok számára, hogy fiatalkorúak, illetve felnőttek látogatást tegyenek büntetés-végrehajtási intézményekben, és megtapasztalhassák, milyenek is valójában a börtönkörülmények. A településen időközben gyakorlatilag megszűnt a bűnözés. Ebben – szintén a médiában megjelent beszámolók szerint – segített az organikus kertészeti közmunka lehetősége is.

„A cserdi csoda nem csoda. Ne tessenek azon csodálkozni, hogy képesek vagyunk megfogni a lapátot és a kapát” – mondta a polgármester, aki az Európai Bizottság szociális, foglalkoztatási, oktatási ügyekkel foglalkozó tisztségviselőit kívánja tájékoztatni saját helyi kezdeményezéseik eredményeiről. Bogdán László szerint nem kellene félni a cigánykérdéstől. „Amíg ez problémának látjuk, és nem feladatnak, addig a jelenség nem fog változni” – tette hozzá.

Az általa képviselt álláspont szerint el kell hitetni az emberekkel, hogy a cigányok semmivel sem alacsonyabb rendű, ugyanakkor semmivel sem magasabb rendű lények másoknál. Ennek jegyében szerinte az úgynevezett pozitív diszkriminációra sincs valójában szükség, mert annak kedvezményezettjeit ellenérzés veszi körül.

Ujhelyi István bejelentette, hogy EP-képviselőként irodát nyit Cserdiben, és Bogdán Lászlót tanácsadójának kéri fel az úgynevezett európai roma keretstratégia megvalósításával, a felzárkóztatással kapcsolatos kérdésekben.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu