Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Testvérvárosi egyezmény Budapest és Ankara között
Magyarország és Törökország fővárosa a gazdaság, a kultúra, a turizmus és a városüzemeltetés területén erősíti együttműködését

Testvérvárosi megállapodást írt alá Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Melih Gökçek, Ankara főpolgármestere 2015. február 24-én, Budapesten a Parlamentben Orbán Viktor magyar és Ahmet Davutoğlu török kormányfő jelenlétében. A dokumentum szerint Magyarország és Törökország fővárosa erősíti együttműködését a városüzemeltetés, a gazdaság, a kultúra, az oktatás és a turizmus területén. 


A két főváros szakértői szintű tapasztalatcserét folytat a városüzemeltetés és közszolgáltatások terén, különös tekintettel a közösségi közlekedés, a várostervezés, a vízipar, a hulladékkezelés, valamint az egészségügyi és szociális szolgáltatások fejlesztésére. A felek együttműködnek a környezetvédelem és a zöld fejlesztések kérdésében is. Kölcsönösen támogatják egymás innovatív kis- és középvállalkozásainak külpiaci megjelenését, főként az egészségipar és egészségügyi műszergyártás és az IT-szektor területén. Az együttműködés keretében Ankarában, 2015. szeptemberben Budapest-napokat rendeznek, amit a magyar főváros 2016-ban viszonoz.

A most aláírt testvérvárosi megállapodás alapja a Budapest és Ankara között 1991-ben született barátsági és együttműködési memorandum. Megállapodás született arról is, hogy a Fővárosi Vízművek a török katasztrófavédelemnek mobil szennyvíztisztítót adományoz, amelyet egy szíriai menekülteket befogadó táborban fognak használni.

Semjén Zsolt magyar és Numan Kurtulmuş török miniszterelnök-helyettes pedig szándéknyilatkozatot írt alá a II. kerületben lévő Gül Baba türbéje átfogó felújításáról. 

Forrás: Budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu