Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Idén is meghirdetik az Élelmiszer-lavina pályázatot
Tavaly 37 önkormányzat és civil szervezet vett részt a programban, s mintegy 170 tonna élelmiszernövényt termesztettek

Idén is meghirdették az Élelmiszer-lavina közösségeknek szóló pályázatát. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta közös programjára civil szerveztek és önkormányzatok jelentkezhetnek több millió forint értékű zöldségvetőmagra pályázva 2015. március 6-ig – olvasható a szervezők közleményében.


A pályázatra olyan jelentkezőket várnak, akik vállalják, hogy a földjeiken szakmai felügyelet mellett, rászorulók aktív bevonásával termelnek élelmiszert az elnyerhető magokból, majd a megtermelt élelmiszert szétosztják a környék hátrányos helyzetben élő lakosainak, időseknek, fogyatékkal élőknek. Az Élelmiszer-lavina így tulajdonképpen hal helyett hálót biztosít a rászorulók számára – mondta el Cseh Balázs, az idén 10 éves Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

A program egyik célkitűzése, hogy a jelenleg kihasználatlan családi kiskertekben segítse újra elindítatni az egészséges élelmiszernövények termelését. A program keretében megvalósuló mezőgazdasági termelésbe azért tekintik fontosnak a szervezők a rászorulók bevonását, mivel ők így a kiosztott terményeken túl olyan tudásra is szert tehetnek, amelyet a saját kertjeik betelepítésénél is hasznosíthatnak – olvasható a közleményben.

Tavaly a programban 37 önkormányzat és civil szervezet vett részt, akik a saját földjeiken összesen mintegy 170 tonna élelmiszernövényt termesztettek, több mint ezer ember munkájának bevonásával. A közlemény szerint az Élelmiszer-lavina program tavaly több mint 13 ezer nehéz sorsú emberen tudott segíteni.

A program jótékonysági nagykövete Novodomszky Éva televíziós személyiség, aki úgy véli, a közösségi termelés öngondoskodásra tanít, a megtermelt zöldségek pedig valódi, kézzelfogható segítséget jelentenek a hátrányos helyzetű családoknak.

A most hatodik alkalommal kiírt Élelmiszer-lavina pályázat keretében eddig több mint 100 ezer rászoruló kapott segítséget – áll a közleményben.

A 2015-ös pályázati kiírás az elelmiszerbank.hu honlapon tekinthető meg.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu