Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megtérítik a vörösiszap okozta nem vagyoni károkat
Négyszáz millió forintot különítettek el a költségvetésben a segítségnyújtás fedezetére

A kormány döntése szerint az állam pénzbeli segítséget nyújt a vörösiszap-katasztrófa magánszemély károsultjai javára nem vagyoni káruk megtérülése érdekében. A költségvetésben elkülönített 400 millió forinttal fedezett segítségnyújtás a bíróság által jogerősen megállapított nem vagyoni kár tőkeösszegére és a követelésnek a felszámolási eljárásban történő nyilvántartásba vételéért fizetett díjra terjed ki.


2010 őszén Magyarország legnagyobb károkat okozó ipari-környezeti katasztrófája sújtotta Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely és térségük lakóit. A kormány a történtek súlyát felmérve azonnali és hathatós lépéseket tett az elszenvedett károk enyhítése érdekében, csak az első évben összesen több mint 35 milliárd forintot költött védekezésre, helyreállításra és újjáépítésre. A környezeti károkat számottevő emberi és anyagi erőforrások mozgósításával, jelentős társadalmi összefogással szinte maradéktalanul sikerült elhárítani. A kormány új lakóházakat épített vagy vásárolt minden, otthonát vesztett károsultnak. A három településen összesen több mint 100 ház épült így fel.

A kormány az elmúlt két évben több mint 2,1 milliárd forintot biztosított a MAL Zrt. számára előírt hatósági és egyéb kötelezések végrehajtásának finanszírozására. A kapcsolódó kormányhatározatok végrehajtása több ütemben, jelenleg is zajlik.

A legutóbbi kormánydöntés azon a 70-80 családon segít, akik többnyire a lakóhelyük elvesztésével járó lelki trauma vagy a lúg okozta maradandó égési sérülések miatt kérnek nem vagyoni kártérítést. A jogosultaknak közigazgatási hatósági eljárás megindítását kell kérelmezniük a Veszprém Megyei Kormányhivatalnál. A kérelemhez mellékelni kell a bíróság jogerős döntését, a nyilvántartásba-vételi díj megfizetését igazoló dokumentumot és egy nyilatkozatot, amelyben a magánszemély az állam javára engedményezi követelését.

Forrás: NFM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu