Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Sóbarlanggal óvják a gyerekek egészségét Hetesen
A hetesi kistérség első bölcsődéjében a természetes gyógymódot választják

Sóbarlang terápiás szobával épült meg az első bölcsőde a Somogy megyei Hetesen. A gyermekek egészséges fejlődését kiemelten kezelő intézményt Gelencsér Attila, Somogy megye közgyűlésének elnöke és Török Tiborné, Hetes polgármestere adták át augusztus 19-én.  A Csillagszem Bölcsőde felépítése összesen közel 85 millió forint értékben valósult meg, amelyből az EU és a Magyar Állam csaknem 70 millió forint támogatást nyújtott.


A húsz gyermek befogadására alkalmas Csillagszem Bölcsődének egyik különlegessége, hogy a gyermekek egészségének megőrzése érdekében külön „sóbarlang" került kialakításra. A só a szervezet számára fontos kémiai elemeket, jódot, káliumot, magnéziumot, kalciumot, szelént és számos más hasznos anyagot tartalmaz. Az állandóan párolgó és újra lecsapódó só negatív iontöltést hoz létre, amely a szervezetet károsító pozitív töltéseket (például: elektroszmog) közömbösíti, a szervezet egyensúlyát helyreállítja. A telepített sóbarlang harmonizáló erejét kihasználva csökkenthetjük a szükséges gyógyszerek mennyiségét, valamint a rövid és hosszú távú gyógyszer mellékhatásokat. Gyermekeknél az előny még kifejezettebb, az ő szervezetük kedvezőbben reagál a természetes gyógymódokra, mint a felnőtt ember szervezete.

Török Tiborné, Hetes polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a hetesi szülőknek ezentúl nem kell kilométereket utazniuk Kaposvárig, hogy igénybe vehessék a bölcsődei ellátást. A kistérség sikeres pályázatnak és a helyi összefogásnak köszönhetően a szülők ezentúl közel az otthonukhoz egy korszerűen felszerelt, a modernkor vívmányainak megfelelő, biztonságos intézménybe hordhatják a gyerekeiket. Hozzátette: a beruházásnak köszönhetően 5 új munkahely jött létre Hetesen, így a helyi foglalkoztatás is jelentősen javult.

Gelencsér Attila, Somogy megye közgyűlésének elnöke a rendezvényen elmondta, hogy Magyarország kormánya kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogassa a bölcsődéket és óvodákat, ennek egyik tanújele ez a gyönyörű épület is, amit itt, Hetes avathatunk. Kiemelt figyelmet csak úgy fordíthatunk a bölcsődékre, ha az ott dolgozókra is felelősen gondolunk. Ezért a 160 éves magyarországi bölcsődei hálózatban dolgozók megbecsültségét szeretné Magyarország kormánya elismerni azzal, hogy a tervek szerint már jövőre a bölcsődei dolgozókra is alkalmazható életpályamodellt dolgoz ki.

Mint az ÖS tudósításából megtudható, a hetesi bölcsőde épülete több mint 300 négyzetméter alapterületű, helyet ad két foglalkoztatónak, melegítőkonyhának, és egy fedett terasznak, ahol biztonságban játszhatnak a kisgyermekek. Az Európai Uniós követelményeknek megfelelően a bölcsőde teljesen akadálymentesített, így bárki számára megközelíthető és igénybe vehető.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu