Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

KlímaSztár 2015 – Helyi válaszok a klímaváltozásra
Felhívás önkormányzatoknak a legjobb megvalósított éghajlatvédelmi tevékenységért járó díjért

Az Éghajlatvédelmi Szövetség Magyarországon 2011 és 2013 után harmadik alkalommal hirdeti meg a KlímaSztár felhívást, ezzel is hangsúlyozva a helyi szintű tevékenységek fontosságát. „A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” – ez a központi gondolata a „2015 a Fejlesztés Európai Évének”, és ezt választotta a szövetség a KlímaSztár 2015 felhívásának alapjául is.


2015 év végén Párizsban talán nemzetközi szinten is sikerül megállapodni, és hatékonyan fellépni a klímaváltozás negatív hatásainak enyhítéséért. A nemzetközi folyamatok mellett, azok szerves részeként fontos szerepe van a helyi, települési, térségi szintű jó, követhető megoldásoknak. Ezeket a helyi mintákat díjazza az Európai Klímaszövetség a Klímasztár (ClimateStar) elismeréssel. 

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség Magyarországon 2011 és 2013 után harmadik alkalommal hirdeti meg a KlímaSztár felhívást, ezzel is hangsúlyozva a helyi szintű tevékenységek fontosságát. Programjában szeretné kiválasztani és díjazni a legjobb helyi – önkormányzatok közreműködésével megvalósított – projekteket, tevékenységeket, és szeretnénk bemutatni a hazai jó példákat.

Felhívásukra olyan fejlesztések, projektek leírását várják, amelyek a környezeti fenntarthatóságot, ezáltal az éghajlat védelmét szolgálják. Néhány lehetséges példa: 
- Az energiafelhasználás csökkentéséhez, helyi, megújuló energiaforrások hatékony felhasználásához kapcsolódó fejlesztések;
- Fenntartható települési/területi tervezés, fejlesztés – környezetkímélő közlekedés (gyalogos, kerékpáros, tömegközlekedési rendszerek fejlesztése), közösségi célú városrehabilitációs tevékenységek (parkosítás);
- Helyi termékeket, termelőket előnyben részesítő tevékenységek.

A felhívásra bármely hazai település jelentkezését várják, amennyiben szeretné a magyarországi KlímaSztár díjat elnyerni. Jelentkezni az önkormányzat éghajlatvédelmi tevékenységeinek bemutatásával lehet:
- A szövetség honlapjáról letölthető formanyomtatvány három részének (Önkormányzat adatai, Települési klímaprofil és a Projekt bemutatása) feldolgozásával. Az egyszerűen kitölthető klímaprofil alapján ideális esetben – amennyiben a település az összes kapcsolódó lépést megtette – következő oldalon egy klímacsillag rajzolódik ki. Ez a csillagdiagram grafikusan is segíti az önértékelést. 
- A projektet bemutató fényképeket a formanyomtatványhoz csatoltan várják.

A KlímaSztár elnyerése anyagi díjazással nem jár, a nyertes települések elismerésül oklevelet és egy, a felhívás eszmeiséget tükröző művészeti alkotást kapnak, melyet ünnepélyes rendezvény keretei közt vehetnek át 2015 májusában. A díjazott települések részt vehetnek a 2016-os európai megmérettetésen. 

A kitöltött formanyomtatványt, mely letölthető a Szövetség honlapjáról, és a fényképeket legkésőbb 2015. március 31-ig kérik eljuttatni a klimasztar2015@gmail.com címre! Bővebb tájékoztatás a felhívásról: Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség – Lajtmann Csaba (06 96/316-192; 06 30/232-6658)

Részletek: http://www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu
https://www.facebook.com/KlimaveddVelem

Villámposta: klimasztar2015@gmail.com

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
A KlímaSztár 2015 adatlap

Forrás: pafi.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu