Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. június 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Bátonyterenye is helyet biztosítana egy börtönnek
A nógrádi város polgármestere új munkahelyeket és erősödő közbiztonságot remél az építendő fegyintézettől

A Belügyminisztérium felhívására a Nógrád megyei Bátonyterenye önkormányzata azt tervezi, hogy földterületet ajánl fel új börtön megépítésére. A képviselő-testület már tárgyalt erről, de a végleges döntést a lakosság megkérdezése után hozzák meg – tájékoztatta a város polgármestere 2015. február 13-án az MTI-t.


Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP) elmondta: dolgoznak a legjobb terület kiválasztásán, és február végén - március elején kerül újra a képviselő-testület elé a börtönépítés kérdése. A lakosság véleményét addig fórumon vagy kérdőíves formában kérdezik majd meg. A polgármester hozzátette: a beruházás Bátonyterenye és a térség érdekét szolgálhatja, ha megvalósulna, a közbiztonság erősödésével, munkahelyteremtéssel is számolhatnának.

Mint az önkormányzati javaslat tartalmazza, a Belügyminisztérium börtön építésére alkalmas önkormányzati tulajdonú földterületet keres férőhelybővítő beruházáshoz. A kiválasztott területet a pályázaton nyertes önkormányzatnak térítésmentesen kell átadnia a magyar államnak.

A tárca pályázati felhívása szerint a legalább 500 férőhelyes börtön építését 2017-ben kezdenék, működése 2018-2019-ben kezdődne. A pályázatokat március 31-éig lehet benyújtani a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához.

Bátonyterenyén a következő hetekben a pályázat előkészítésén, összeállításán dolgoznak, a város vezetője tárgyal a helyi cégekkel is a fogvatartottak foglalkoztatási lehetőségeiről.

Nógrád megyében Bátonyterenye a második város, amely új börtön építésében gondolkodik. Balassagyarmat azért jelentkezett a felhívásra, hogy csökkenjen a Balassagyarmati Fegyház és Börtön zsúfoltsága.

Mint a nyugat-nógrádi város képviselői kifejtették, az Alkotmánybíróság tavaly októberi határozatában döntött a fogvatartottak mozgás- és légterének minimális mértékéről, amelyet kötelező jelleggel kell megállapítani a korábbi „lehetőség szerint2 meghatározás helyett. Így Balassagyarmaton, ahol 500-550 elítéltet tartanak fogva, 320-ra csökkenne az intézet befogadó képessége.

A megüresedő, 1845-ben épült börtönt és a szomszédos, 1835-ös Vármegyeházát határon átnyúló gazdasági, kulturális központnak szánja Balassagyarmat, többek között egy európai rangú börtönmúzeum kialakításában gondolkodnak.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu