Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Másfél milliárd többfunkciós közösségi központokra
A korábbi három Agóra pályázat tizennégy nyertes projektje közül kilencet már átadtak

Másfél milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak a 20 ezer főnél népesebb városok önkormányzatai Agóra – multifunkcionális közösségi központok és területi közművelődési tanácsadó szolgálat infrastrukturális feltételeinek kialakítására. A Széchenyi 2020 keretében megjelent konstrukcióban elnyerhető támogatás összege pályázónként 350-685 millió forint. Benyújtási határidő: 2015. február 27.


Az Agóra program olyan többfunkciós intézmények létrehozását segíti, amelyek fontos szerepet töltenek be a közösségi művelődésben, a tanórán kívüli nem formális és informális tanulásban, az egész életen át tartó tanulásban, emellett számos programmal, rendezvénnyel is várják az érdeklődőket. E központok működése nemcsak az adott település, hanem az egész régió közművelődésére kihat, minőségi programokat, szolgáltatási és módszertani segítséget nyújtanak a környező településeknek.

Az Agóra központok költséghatékonyan működnek, hiszen összekapcsolják a köznevelési és közművelődési rendszereket, kialakítják az élethosszig tartó tanulás infrastrukturális hátterét, erősítik a közösségi és civil aktivitást is, ugyanakkor mérséklik az egyes térségek közötti fejlettségbeli különbségeket.

Az eddigi három Agóra pályázat 14 nyertes projektje közül 9 átadása megtörtént (Szeged, Győr, Tatabánya, Szekszárd, Kaposvár, Békéscsaba, Hódmezővásárhely, Debrecen, Szolnok), további 5 megvalósítása pedig folyamatban van (Szombathely, Kecskemét, Veszprém, Miskolc, Nyíregyháza).

A most meghirdetett konstrukció célja a térségi vonzáskörzettel bíró városok többfunkciós művelődési központjainak fejlesztése. A fejlesztés által létrejövő intézmény segíti az egyének társadalmi érvényesüléséhez szükséges kompetenciák megszerzését, valamint a társadalmi befogadást. A konstrukció keretében az intézmény infrastrukturális feltételeinek megteremtése, kialakítása (építés, bővítés, felszerelés: eszköz-, bútor, infokommunikációs és egyéb beszerzések) támogatható.

A pályázati felhívás és dokumentáció elérhető itt:
http://palyazat.gov.hu/megjelent_a_multifunkcionalis_kozossegi
_kozpontok_kialakitasat_tamogato_palyazat

Forrás: EMMI

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu