Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

400-500 milliárdos támogatáshoz juthat a főváros
Vizsgálják a 2024-es budapesti olimpia megrendezésének lehetőségét – 2018-ig nem államosítják a fővárosi közműszolgáltató cégeket

A főváros 400-500 milliárd forint európai uniós támogatáshoz juthat a következő hét évben – erről Tarlós István főpolgármester beszélt 2015. február 6-án az RTL II Magyarul Balóval című műsorban. Tarlós István azt mondta: a budapesti fejlesztésekről az utóbbi napokban „nagyon kedvező híreket kapott a legközvetlenebb forrásból”. 


- Úgy volt, hogy az európai uniós pénzekből nem nagyon részesül Budapest, ezt „nagymértékben” módosították az utóbbi egy hétben – közölte a főpolgármester. Szavai szerint „a nulla helyett 400-500 milliárd forint közötti támogatáshoz juthat a főváros” a következő hét évben. A főpolgármester részletekről nem akart beszélni, mint mondta, majd akkor teszi ezt meg, ha „a szándék, az ígéret ténnyé válik, papírra kerül”.

Tarlós István közölte, hogy február 6-án kapott a főváros hivatalos értesítést arról, hogy vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét. „Lesz egyeztetés a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a miniszterelnökkel” – mondta. Az olimpia megrendezéséhez szükséges infrastruktúra kapcsán szólt arról, hogy a megrendezéshez kell egy központi stadion, amiben lennie kell atlétikai pályának, futókörnek. A Puskás Ferenc Stadion ehhez szükséges átalakítása lehet, hogy többe kerül, mint egy új stadion építése – mondta Tarlós István megjegyezve azt is, hogy a stadion befogadóképességével „is van probléma”.

Annak kapcsán, hogy a Budapesti Közlekedési Központ üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt, az igazgatóság döntése alapján, feljelentette a VI. és VII. Kerületi Ügyészségen a közlekedési társaság korábbi vezérigazgatóját, Vitézy Dávidot, Tarlós István elmondta: úgy tudja, hogy az igazgatósági ülésen „olyan ügyekbe akadtak bele, amit ők bűncselekményként értékelnek”. Ezért határozatban kötelezték a vezérigazgatót, hogy tegye meg a feljelentést.

Tarlós István a fővárosi problémák közül a közlekedést, a hajléktalanságot és az árvízvédelmet emelte ki. Ezek megoldását döntő fontosságúnak nevezte. A főpolgármester a 3-as metró felújítása kapcsán megjegyezte: „úgy tűnik, hogy kapunk most kormányzati segítséget”. Elmondta azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnöktől határozott ígéretet kapott, hogy ebben a ciklusban biztosan nem viszi el az állam a fővárosi közszolgáltató cégeket.

Tarlós István közölte: megtalálták az új Moszkva tér helyét a X. kerületben. Az Óhegy parkot nevezik át Moszkva parkra.

Forrás: RTL II – Budapest.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu