Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Négy településen lesz időközi választás a hétvégén
Gulács, Mezőtúr, Alsótold és Szécsény polgárai élhetnek szavazati jogukkal

Négy településen – a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gulácson, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron, a Nógrád megyei Alsótoldon és a szintén nógrádi Szécsényben – tartanak időközi választásokat 2015. február 8-án. Négy kitűzött időközi választást nem tudnak megtartani, jelöltek hiányában, ebből három nemzetiségi voksolás lett volna.


A Nógrád megyei Alsótoldon polgármestert kell választani, mert októberben szavazategyenlőség alakult ki a jelöltek között. A posztért két független jelölt – Klátyik András és Sándor Szandra Éva – indult, és mindketten 91-91 voksot kaptak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gulácson az októberben megválasztott Ujvári Sándor polgármester halála miatt kell időközi választást tartani.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr 1. számú választókerületében októberben szavazategyenlőség alakult ki a jelöltek között, Pete Lajos (Fidesz-KDNP) és Kötél János (Jobbik) egyaránt 172-172 szavazatot kapott.

A Nógrád megyei Szécsény roma névjegyzékben szereplő választói négy települési nemzetiségi képviselőket választhatnak. Az időközi választás oka az, hogy az októberben megválasztott képviselőkből nem alakult meg a testület.

Az időközi választást – ha a választás eredménytelen lett vagy elegendő jelölt hiányában nem lehetett megtartani – a szavazás kitűzött napjától számított százhúsz napon belülre kell kitűzni. Az október 12-ei választás esetében ez azt jelenti, hogy február 8. lehet az utolsó nap, amikor meg lehet tartani az időközi választást.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az októberi helyhatósági választások után 15 időközi polgármester-választást kellett tartani eredménytelenség miatt, továbbá 5 egyéni listás választást a tízezernél kevesebb lakosú településeken és 3 egyéni választókerületi választást a tízezernél több lakosú településeken.

Az utolsó - az októberi választás eredménytelensége miatt kiírt - időközi választásokat most vasárnap tartják.

Négy kitűzött időközi választást nem tudnak megtartani, jelöltek hiányában, ebből három nemzetiségi voksolás lett volna.

A Tolna megyei Bikács roma nemzetiségi választói ugyan októberben megválasztották a három nemzetiségi képviselőt, ám azok lemondtak, így időközi választást kellett kitűzni. A most vasárnapra kitűzött választás azonban elmarad, mert nem indult elegendő számú jelölt.

Ugyancsak elegendő számú jelölt hiányában nem tudnak új nemzetiségi képviselőket választani a lemondottak helyére a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvarsány roma választói. A Pest megyei Zsámbék roma választóinak azért írták ki az időközi választást, mert a nemzetiségi önkormányzat feloszlatta önmagát, ám a voksolást jelölt hiányában itt sem tudják megtartani.

A Tolna megyei Udvariban időközi polgármester-választás marad el vasárnap: itt októberben jelölt hiányában elmaradt a szavazás, ám az időközi választáson sem indult el egyetlen jelölt sem. A településen így új időközi választást kell kitűzni.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu