Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az FM kéri, hogy mindenütt vonják vissza a földadót
Fazekas Sándor egyértelművé tette, hogy nem támogat semmilyen földműveseket sújtó intézkedést

A kivetett földadó visszavonására szólított fel minden önkormányzatot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az agrártárca nem támogat olyan intézkedéseket, amelyek a földműveseket sújtják. Ma ugyanakkor teljes a káosz az új adóztatási lehetőség megítélésében – írja az Agrárszektor.hu.


A kormány szerint a magyar föld a magyar gazdák jövendőjének létalapja, ezért harcba szállt az elmúlt években a helyi földművesek érdekeiért – hangsúlyozza a tárca közleménye. Azt tűzték célul, hogy a föld minél több vidéki embernek munkalehetőséget biztosít azáltal, hogy megóvják a hazai és külföldi spekulánsoktól. 

Fazekas Sándor újra egyértelművé tette, hogy nem támogat semmilyen intézkedést, amely a földműveseket sújtja – fogalmaz a tárca közleménye. Ezért arra kér minden önkormányzatot, hogy vonja vissza a gazdákat sújtó földadót, ha bevezette – tették hozzá.

Mint az agrárszektor.hu beszámolt róla, mára kaotikus helyzet alakult ki a földadó körül. Egymásnak ellentmondó nyilatkozatok láttak napvilágot arról, hogy az önkormányzatok ilyen települési adót egyáltalán hány helyen vezettek be, és még hol fontolgatják az életbeléptetést.

A balmazújvárosi gazdák mindenesetre a napokban félpályás útlezárásos demonstrációt tartottak a helyi földadó ellen, és korábbi információk szerint további 6-8 településen vezethettek be földadót az országban. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) a valós helyzet feltérképezésére felmérést indított, amely azonban még nem fejeződött be.

Az is vita tárgya, hogy a földadót egyáltalán kikre lehet kivetni. Az általános megítélés szerint ilyen települési adó csak a földtulajdonosokra vonatkozhat, de nem sújthatja azokat, akik tulajdonosként gazdálkodnak is, mert vállalkozói-őstremelői tevékenységük így már más adózási előírások alá tartozik, a többszörös adóztatás pedig tilos. Ezért a földadó végső soron azokat érintheti, akik tulajdonosként bérbe adják területeiket. Többen ugyanakkor úgy vélik, hogy a földadót ez esetben hosszabb távon a bérlő termelők fizetnék meg, mert a kivetett adó beépülne a haszonbérleti díjakba.

Forrás: Agrárszektor.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu