Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Huszonhat kormányablak nyílik szerte az országban
A fejlesztéseknek köszönhetően a mai 265 helyett hamarosam több mint kétezer ügymenet indítására lesz lehetőség

A hétvégén – 2015. január 31-én és február 1-jén – huszonhat új kormányablak nyílik meg az ügyfelek előtt, így összesen már 100 kormányablak lesz az országban. A tervek szerint az év végére ez a szám eléri a 280-at. Így minden járási székhelyen lesz lehetőség a hivatali ügyintézésre – tájékoztat a Miniszterelnökség.


Mindez komoly változást eredményezhet az állami ügyintézés minőségében, hiszen évente milliós nagyságrendű az az ügy, amit a kormányablakok és a hozzájuk tartozó járási hivatalok bonyolítnak. A kormány 2015-ben meg kívánja változtatni az ügyintézés kultúráját, minőségét, időtartamát, és rövid időn belül az árát is. Így a magyar állam szolgáltatásait igénybe vevő állampolgárok, hivatalos ügyeiket egy helyen tudják majd intézni. A fejlesztéseknek köszönhetően a jelenlegi 265 helyett a közeljövőben több mint kétezer ügymenet indítására lesz lehetőségük az ügyfeleknek.

Megnyílik és bővül az elektronikus ügyintézés lehetősége, ezáltal otthonról is könnyebben lehet majd ügyeket intézni. A kistelepüléseken ügysegédi rendszerben személyesen is jelen lesz az állam képviselője, könnyítve ezzel az ügyintézést. 2016-ban az állam számára fizetett illetékek, bírságok és járulékok nagyságrendje és száma, jelentős mértékben, az állami rezsicsökkentés keretében csökkeni fog. Ez is az olcsóbb, gyorsabb, hatékonyabb ügyintézést szolgálja. A kormány feltett szándéka, hogy az emberek életét az állam ne megnehezítse, hanem lehetőség szerint megkönnyítse.

További fontos célja a kabinetnek, hogy rend legyen az állami és az önkormányzati feladatelosztásban. Ezért március 1-től az állami segélyeket, a munkanélküliség, betegség esetén járó járulékokat, vagy a szülés esetén járó támogatásokat, az állam a járási hivatalokon keresztül biztosítja a lakosság számára.

A kormány határozott célja a szervezeti integráció végrehajtása. Fontos elvárás, hogy az állam, területi szinten hatékony és gyors legyen, világos irányítási rendszerben tudjon működni. Az állam ügyintézésének a minősége, szervezettsége érdemben hozzájárulhat a versenyképesség növeléséhez. A területi közigazgatás átalakításának fontos állomása, hogy Baján, Kiskunhalason, Orosházán, Gyulán, Mezőkövesden, Szerencsen, Budapesten, Kisteleken, Szegeden, Sopronban, Gyöngyösön, Tiszafüreden, Oroszlányban, Tatabányán, Bátonyterenyén, Gyálon, Kaposváron, Nyírbátorban, Máriapócson, Bonyhádon, Tamásiban, Kőszegen, Szombathelyen, Csepregen, Sárváron és Devecserben új kormányablakok nyílnak.

Forrás: Miniszterelnökség

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu