Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Huszonöt milliárd a Pannon Parkra és a Meseparkra
Megszületett a kormánydöntés a Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztési programjának támogatásáról

Tarlós István főpolgármester, Kovács Zoltán kormányszóvivő és Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója 2015. január 29-én közös sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentették, hogy a január 28-i kormányülésen hozott döntés értelmében a kormány támogatja a Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztési programját, és biztosítja a megvalósításához szükséges 25 milliárd forintos forrást. 


A program a megszűnt Vidámparktól átvett, jelenleg Holnemvolt Park néven működő területen létrehozandó fejlesztésekről, ezen belül két tematikus zónáról, a Pannon Parkról és a Meseparkról szól.

A volt Vidámpark területén tartott sajtótájékoztatón Tarlós István köszönetét fejezte ki a kormánynak a fejlesztési elképzelések támogatásáért. Emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel már tavaly megegyeztek és idén év elején megerősítést nyert az az ígéret, hogy a főváros és a kormány a budapesti fejlesztésekben együttműködik. Az utóbbi száz évben mintegy százmillió látogatót vonzott, ezzel messze a leglátogatottabb hazai kulturális attrakció, amely megérett a területbővítésre – fogalmazott Tarlós István főpolgármester.

Tarlós István és Persányi Miklós, az intézmény főigazgatója bemutatták a 6,5 hektárral kiegészült állatkert 2019-ig megvalósuló terveit. A Holnemvolt Park mellett egy Európa-szerte is különlegességnek számító biodómot magában foglaló Pannon Park épülne ki a volt vidámparki területen. A biodómhoz Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb akváriuma, illetve tágas szabadkifutók csatlakoztatnának.

A Mesepark, illetve annak központi létesítménye, az úgynevezett Mesevár tematikája a magyar mesék állatszereplőin, tehát meseállatokon, és nagyrészt szelíd, simogatható állatokon alapul. Ebben a zónában állatsimogatók, háziállatok és ház körüli állatok bemutatói, játszóház, egyedi mese-játszóterek, gyermeklovarda, állatterápiás létesítmények kapnának helyet.

Persányi Miklós a tervezett fejlesztések előnyeiről szólva kiemelte, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert turisztikai és szakmai szempontból is megerősíti, és hosszú távon is megtartja előkelő helyét a világ állatkertjei között. Szabadidős programként az eddigit is meghaladó, jelentős turisztikai vonzerőt gyakorolhat mind a belföldi, mind a Magyarországra irányuló külföldi turizmus vonatkozásában. Különösen fontos, hogy elsődlegesen a kisgyermekes családokat megcélozva a családi szabadidő eltöltés bővül újabb lehetőségekkel. A közvetlen előnyök között szerepel a munkahelyteremtés is.

A tervek szerint a Mesepark átadására már a 2016-os esztendőben sor kerülne, a Pannon Park, és benne a biodóm pedig 2018-ra készülne el.

Forrás: Budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu