Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Súlyos gond az illegális migráció a Homokhátságon
Negyven millió forintot kaptak a BM-től az érintett önkormányzatok

Negyven millió forintot kapott a Belügyminisztériumtól az illegális migrációhoz kapcsolódó többletköltségek finanszírozására hat Csongrád megyei település. A polgármesterek szerint a naponta Magyarországra érkező több száz határsértő egészségügyi és közbiztonsági kockázatokat jelent, amelyre mielőbb megoldást kell találni.


A nap 24 órájában, csoportokban, gyalog érkeznek a migránsok Szerbia felől a zöld határon. Sokan kis gyermekkel, csecsemővel a kezükben jönnek. Ásotthalmon legutóbb egy koszovói csoportot fogtak el. Az elmúlt 24 órában alig pihentek a rendőrök és polgárőrök, annyi migráns jött. Ez a több mint 100 illegális határátlépő is éjszaka érkezett. Összeterelték őket, Mórahalmon várták, hogy a szegedi határrendészeti kirendeltségre vigye őket a rendőrség. A déli határ közelében élők számára lassan elviselhetetlen terhet jelent a bevándorlók rohama.

Nógrádi Zoltán polgármester elmondta: követelik a magyar kormánytól, hogy mind politikailag találjon megoldást erre a helyzetre, mind pedig közjogi és európai uniós egyeztetések útján kikristályosított megoldásokkal is tegyenek határozott lépéseket.

Hat határhoz közeli önkormányzat most 40 millió forintot kapott a belügyminisztériumtól az illegális migrációhoz kapcsolódó többletköltségek finanszírozására. A pénzből például térfigyelő kamerákat szerelnek fel. Nemcsak azért, hogy a határsértőket lássák, hanem azért is, hogy az embercsempészeket is könnyebben el tudják fogni.

„Gyakorlatilag ellepték a mi vidékünket, hiszen ez óriási üzlet, nemcsak azok számára, akik elindulnak, és megélhetési vagy pénzügyi okokból illegális migrációról adják a fejüket, hanem az embercsempészek számára is, akik generálják, szervezik ezt az illegális migrációt” – mondta Torockai László ásotthalmi polgármester.

A homokhátsági önkormányzatok vezetői jogszabály-változtatást sürgetnek. Szerintük külön kellene kezelni a politikai és gazdasági menekülteket, és a korábbihoz hasonlóan szankciókat kellene bevezetni azokkal szemben, akik csak a jobb megélhetés miatt jönnek az unióba.

Forrás: Duna Televízió - Híradó.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu