Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Csak állami kézben lehet ingyenes a kéményseprés
Pogácsás Tibor: a kéményseprő szakemberek munkája megmaradna, csak máshonnan kapnák a fizetésüket

A Magyar Nemzet szerint önkormányzati és kéményseprő-ipari szervezetek éles kritikával, míg több vidéki település inkább várakozással tekint a kormány azon szándékára, hogy a kéményseprői szolgáltatást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezetén belül egyesítenék. Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a lapnak kifejtette: céljuk, hogy az ingyenessé váló kéményseprői szolgáltatást hosszú távon fenntartsák.


Pogácsás Tibor a lap 2015. január 28-án megjelent cikke szerint azt mondta: a kéményseprői ágazat átalakítására azért van szükség, hogy az életvédelmi, kármegelőzési feladatok a hosszú távú rezsicsökkentés fenntartása mellett is megoldottak legyenek. Erre garanciát csak egy nonprofit működésű állami szolgáltató tud vállalni. Az államtitkár hangsúlyozta: az a cél, hogy a kéményseprő szakembereket az új társaság átvegye, azaz rájuk nézve lényegében csak az változna, hogy máshonnan kapnák a fizetést, mint addig.

Az új rendszer kidolgozása a törvényjavaslat elfogadása esetén kezdődhet meg. Így egyelőre nem tudni, hogy az átszervezés mennyibe kerülne, hogy az OKF milyen szervezeti egység alatt látná majd el a kéményseprést, mint ahogy azt sem, az önkormányzati tulajdonú cégeket integrálják-e vagy új infrastruktúrát is ki fognak-e építeni.

A kéményseprő ágazat helyzete azután vált igen rosszá, hogy a kabinet 2013-ban e téren is a szolgáltatási díjak mérséklésébe fogott a lakossági energiára is kiterjedő rezsicsökkentés jegyében – írja az újság. Az OKF tájékoztatása szerint országosan 309 település önkormányzata jelezte, hogy a megbízott kéményseprő-ipari szolgáltató nem tudja a továbbiakban ellátni feladatát. Ilyen esetben a katasztrófavédelem jelöli ki az ideiglenes szolgáltatót – amely lehet az addigi társaság is –, az esetlegesen szükséges többletforrásokat pedig a BM hagyja jóvá.

Forrás: Magyar Nemzet - MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu