Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kormánykritikus elemzést készített Bencsik János
A volt energetikai államtitkár 22 pontba gyűjtötte észrevételeit

Félelem helyett bizalom, diktátumok helyett alkupozíció, zsoldosok helyett közszolgák, túlzott központosítás helyett alulró építkező államszervezés – néhány tanács Bencsik János, fideszes parlamenti képviselőtől, aki huszonkét pontos elemzést jelentetett meg a honlapján a kormányzással kapcsolatos kritikái észrevételeivel.


Bencsik János szerint a közteherviselés kiterjesztésével kapcsolatosan születtek olyan döntések is, amelyek nem állták ki az igazságosság elvének próbáját. Szerinte a társadalmi feszültségek kezelésére is születtek korántsem optimális beavatkozások.

„Kétség kívül, sokat javult a gyermekeket nevelő és egyben munkát is vállaló családok anyagi helyzete, a társadalom többségének nem maradt más, mint a létminimum alatti jövedelmet biztosító közmunkaprogram, mely átmenetileg részben kezeli az egyre súlyosabb problémát, de nem helyettesíti a helyi igények kielégítésére irányuló, helyi gazdaságok színes szövedékének létrejöttét. Rövidtávon sikeres gazdaságpolitikai műtétet hajtott végre a kormányzat, ugyanakkor a társadalmi szerkezet roncsolódása is tovább folytatódott” – fogalmazott a politikus.

Bencsik János szerint egy nyitott gazdasággal rendelkező kicsiny ország diktátumokkal aligha érhet el tartós sikert a nemzetközi erőtérben, sokkal inkább célravezető az érdekeink érvényesülését elősegítő alkupozíció kialakítása. „Az ország nemzetközi tekintélye egészen addig nem fog helyreállni, amíg a jelenleg tapasztalható kölcsönös belső gyűlölködés felszámolásra nem kerül” - írja.

A fideszes politikus úgy látja: a fiatalok elvándorlásának ténye az egyik legfontosabb, megoldásra váró társadalompolitikai, nemzetstratégiai kérdés. Hozzáteszi: a túlzott központosítás kiöli az állam testét felépítő családokból, s az azokat alkotó személyekből a felelősségvállalás érzületét, az innovációra való nyitottságot. Ha elfojtjuk az öngondoskodásra, önellátásra, az innovatív megoldások alkalmazkodásban való használatára irányuló, alsóbb szinten szerveződő törekvéseket, akkor a magyar nemzet egészséges életösztönét zúzzuk porrá.

Szerinte a jelenleginél nagyobb szerepet kell szánni a hazai kis- és középvállalkozói szektor felépülésére, a családi gazdaságok megerősödésére, valamint termelői és fogyasztói szövetkezetek létrejöttének elősegítésére.

„Számomra úgy tűnik, hogy a mögöttünk hagyott öt esztendőben nem fordítottunk kellő figyelmet egymás meghallgatására. Nem volt rá meg a kölcsönös igény. A társadalom – ahogy manapság szokták mondani, a magyar emberek – részéről mostanság kezd megmutatkozni az igény közös sorskérdéseink megvitatására. Kérdés, hogy a kormányzat részéről is jelentkezik-e hasonló szándék a közeljövőben” – írja a volt államtitkár.

A teljes írás itt olvasható.

Forrás: atv.hu - kemma.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu