Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ózdon megkérdezik az embereket a börtönépítésről
A város önkormányzata nem tesz semmilyen lépést a lakosság véleményének ismerete nélkül

Támogatná-e Ön, hogy Ózd határában egy 250 munkahelyet biztosító börtön létesüljön? – Így szól a feltett kérdés azon a szórólapon, amelyet ezekben a napokban dobnak be az ózdi lakosok postaládájába. Az egyszerűen – Igen, vagy Nem - kitölthető kérdőívet bő egy héten keresztül adhatják le az emberek, a város 11 pontján kihelyezett gyűjtőládákba – írja a Magyar Online.


Az esetleges börtönépítés szondázását megelőzte egy budapesti látogatás: Janiczak Dávid polgármester a közelmúltban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán járt, ahol Lajtár József vezérőrnagy fogadta. A megbeszélésen kiderült, hogy ebben az esztendőben a régi intézetek felújítása mellett, új börtönök építésére írnak ki pályázatot, mivel hétezer új férőhelyre van szükség. Információink szerint Ózdon már a korábbi MSZP-s és Fideszes városvezetés alatt is felmerült a beruházás lehetősége, de akkor nem bővítették a kapacitást, idén viszont igen.

„Már régen foglalkoztat ez a téma, hiszen egy ilyen építkezés jelentős munkahelyeket hozna a városnak” – tette hozzá érdeklődésünkre Janiczak Dávid, Ózd polgármestere. „Éppen ezért szerettem volna tájékozódni a kérdésben, de a döntést a lakossággal közösen kell meghoznunk. Addig fölösleges a részletekbe belemenni, amíg nem ismerjük az emberek véleményét. Ez az első és egyben a legfontosabb lépés. A város holnapján jelenleg is fut egy szavazás, emellett pedig a szórólapok is azt a célt szolgálják, hogy megismerjük az ózdiak álláspontját.”

Alaposan körbejárják

Janiczak Dávid leszögezte: ha pozitív fogadtatásra talál a javaslat, még az sem jelent semmit. Ebben az esetben a város vezetése több működő börtönbe is ellátogat majd, hiszen kíváncsiak arra, hogy például Egerben, Miskolcon és Sátoraljaújhelyen hogyan működik a büntetés-végrehajtási intézet. A témát tehát alaposan körüljárják, és ha ezek után pozitív az összkép, akkor jöhet a pályázás.

„Az építéssel kapcsolatban van néhány kritérium, aminek meg kell felelni – folytatta Janiczak Dávid. – A főút közelsége, a közművesítés és az önkormányzati terület a követelmények között szerepel, ám ezeket teljesíteni tudnánk. Elképzeléseink szerint csak a város valamelyik külső része jöhet szóba, attól tehát senkinek nem kell tartania, hogy a börtön negatív kihatással lenne az emberek nyugalmára, esetleg a belvárosra. Természetesen vannak ilyen területeink, ám addig erről fölösleges bármit is mondani, amíg nem ismerjük a lakosság hozzáállását.”

Ózd polgármestere szerint a börtön-pályázat és az esetleges építés legalább 200 új munkahelyet hozna, aminek a 25 százalékát diplomások tennék ki. Ez jelentené a legnagyobb hozadékot, de a nagyobb rendőri jelenlét is hatással lenne a közbiztonság javítása szempontjából. A városszerte kiküldött kérdőíveket február 6-án, 12 óráig adhatják le az emberek, ezután kiderül, hogy lesz-e újabb lépés az építés felé.

Forrás: Magyar Online

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu