Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ócsán kezdhetnek új életet a bajba jutott hitelesek
Ősszel indul a Kormány Szociális Családiház-építési Programja

„Szó sincs gettóról, vagy csődtelepről, a kormány otthonokat épít Ócsán" - nyomatékosította Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár augusztus 11-i sajtótájékoztatóján, melyet Bukodi Károllyal, Ócsa polgármesterével és Szaló Péterrel, a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkárral tartott.


Magyarország Kormánya eleget tesz tavalyi ígéretének, miszerint nem engedi el a kezét egyetlen bajba jutott embernek sem, ezért biztosítja számukra a lakhatást és az újrakezdés lehetőségét. Ennek érdekében született meg az ötpontos „otthonmentő akcióterv", és ezért áll fel a Nemzeti Eszközkezelő, melynek fő tevékenysége a fizetésképtelenné vált emberek otthonainak állami kézbe vétele - ismertette az államtitkár.

Kovács Zoltán elmondta: előzetes felmérések szerint Budapesten és az agglomerációban élnek legnagyobb számban a bajba jutott hitelesek, ezért a program végrehajtása olyan állami területen történhet, amely Budapesthez közel van. Ezeknek a szempontoknak Ócsa település határa felel meg leginkább, de további lehetőségeket is keresni fognak.

„Senkit sem kényszerítünk arra, hogy Ócsára költözzön, erről mindenki maga dönthet" - hangsúlyozta az államtitkár, majd kiemelte: a kormány elutasítja azokat az ellenzéki állításokat, miszerint a bajba jutottaknak „gettókba" vagy „lápvidékre" kellene költözniük. „A kormány otthonokat épít azoknak, akiket a szocialista kabinet intézkedései sodortak bajba". 2010 előtti nyolc évben 140 szeresére növekedett a devizahitel-állomány - emlékeztetett.

A Nemzeti Eszközkezelő felállásáig a Program kivitelezésével a Belügyminisztériumot bízza meg a kormány. Szaló Péter helyettes államtitkár elmondta: összesen 500 házat terveznek építeni, de az első ütemben 80, alacsony rezsiköltségű családi ház fog megépülni, az igényeknek megfelelően, 40-80 négyzetméter között. A beruházás 2011 őszén indul és  várhatóan 2012-ben kerülnek a házak átadásra.

Bukodi Károly elmondta: a mai tárgyalás után támogatandó javaslatcsomaggal megy haza. A városvezető szerint a program megvalósulása érdekében fontos a település infrastruktúrájának fejlesztése, amelyről szintén egyeztettek már a Belügyminisztériummal. Az ócsai polgármester személyes tapasztalata szerint a város lakossága nagyrészt támogatja a program megvalósulását, hiszen ez a település előnyére válhat - írja a kormany.hu.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu