Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Több mint 150 milliós szaúdi befektetés Gödöllőn
A Sherbiny Holdings Mérnöki szolgáltató központjában ötven új munkahely jön létre

Mérnöki szolgáltató központot létesít Gödöllőn, az ipari és kereskedelmi szolgáltató szaúd-arábiai Sherbiny Holdings, a beruházás értéke meghaladja a 150 millió forintot. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium  parlamenti államtitkára 2015. január 26-án a projekt bejelentésekor a minisztériumban ismertette, hogy a vállalat első, nem a Perzsa-öböl térségében megnyíló irodája az idén áprilisban kezdi meg tevékenységét. 


A beruházás eredményeként 50 új munkahely jön létre, ahol tapasztalt és frissen végzett mérnököket egyaránt fognak alkalmazni.

Szabó László kifejtette: ahhoz, hogy a magyar munkaerő megfeleljen a jövőbeli ipari igényeknek, a magyar állam a következő években új tanműhelyeket hoz létre, valamint a tervek szerint további 50 milliárd forintot költ a több mint két éve elindított duális szakképzésre.

Hozzátette: a folyamatos fejlődés érdekében a 2013-as rekordösszegű, 118 milliárd forintos támogatást követően a kormány 2020-ig 700 milliárd forintot szán kutatásra, fejlesztésre és innovációra.

Az egyes beruházások illeszkednek ahhoz a 2010-ben, a miniszterelnök által megfogalmazott célhoz, hogy Magyarország Európa termelési központjává váljon, azonban nem csupán összeszerelő üzemként, hanem a hozzáadott érték növelésével – mondta.

Szabó László felidézte a dinamikusan fejlődő magyar-szaúdi gazdasági kapcsolat egyes állomásait, mint például a tavaly kétszer is megrendezett arab-magyar üzleti fórumot, valamint azt, hogy csaknem egy éve megalakult a magyar-szaúdi gazdasági vegyes bizottság.

Mohammed Sherbiny, a Sherbiny Holdings elnöke elmondta: számos ország vizsgálata után, főként a szakképzett munkaerő és a kedvező befektetési környezet miatt esett Magyarországra a választás. Az iroda alapvetően a szaúd-arábiai olaj- és földgázipari projektekhez köthető műszaki tervezési feladatokat látja majd el.

Majed M. Sherbiny, az elnök fia, és egyben a vállalat vezető menedzsere az MTI kérdésére úgy nyilatkozott: számításaik szerint két év múlva térül meg a projektbe fektetett több mint 150 millió forint, mindeközben egyes egyetemek bevonásával olyan megoldásokon dolgoznak, amelyek megalapozhatják a hosszú távú együttműködést.

A szaúd-arábiai székhelyű vállalat 1986 óta van a piacon, elsősorban az energetikai, vegyipari és bányászati szektorban, ipari (gépek üzembe helyezése, telepítése, tervezése, hibaelhárítás) és kereskedelmi szolgáltatásokat (értékesítés, marketing) nyújt. A cég világszerte 140 alkalmazottat foglalkoztat, nettó árbevétele 2013-ban 55 millió dollár (12,3 milliárd forint) volt.

A Sherbiny magyarországi leányvállalata 2014. november 3-án Sherbiny Engineering and Innovation Center Kft. néven alakult. A budapesti székhelyű cég főként műszaki tanácsadást és a mérnöki szolgáltatásokat végez – olvasható a minisztérium sajtótájékoztatón kiosztott közleményében.

Forrás: MTI 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu