Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Meghirdették az első régiós pályázatokat

2007. 05. 08.

Tíz pályázati kiírás jelent meg hétfőn az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) regionális operatív programjaiban 26,9 milliárd forint keretre - jelentette be Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.


Bajnai elmondta, hogy öt témában - akadálymentesítésre, kerékpárutak, belterületi utak, ipari parkok és közoktatási intézmények fejlesztésére - lehet pályázni régiónként eltérően. Arra számítanak, hogy a regionális operatív programokban a nyár folyamán minden régióban mind az öt témában megjelennek a pályázati kiírások, és szeptemberben minden régióban további témákban elindulhatnak pályázatok.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Közép-Magyarországi Régióban megjelenő pályázattal útjára indítják az iskolafelújítási programot.

Bajnai Gordon elmondta, hogy a pályázati kiírásokban új filozófia jelenik meg, növekszik a régiók szerepe, a regionális fejlesztési tanácsok meghatározó szerepet játszott a témák meghatározásában, és az értékelésben részt vesznek a régiók szakemberei.

Új elemként jelenik meg egyes pályázatoknál a kétfordulós rendszer, amelynek lényege, hogy az első fordulóban csak koncepciót kell beadni, és továbbjutás esetén a második fordulóban kell kidolgozni a projekteket. Markánsan megjelenik a területi pozitív diszkrimináció, amit jelez, hogy míg Nyugat-Magyarországon a támogatási arány általában 70 százalékos, addig ez a kevésbé fejlett Észak-Magyarországon 95 százalékos.

Bajnai Gordon hangsúlyozta az átfogó, komplex megoldásokat nyújtó pályázati kiírások fontosságát, példaként említette az iskolafelújítási programot, amelyben a reformelképzelések és a fejlesztéspolitika együtt jelenik meg. Az iskolafelújítási programmal kapcsolatban pályázati kiírás feltételei között szerepel egyebek között, hogy deszegregációs tervet is mellékelni kell.

Hiller István a sajtótájékoztatón mérföldkőnek nevezte az iskolafelújítási program elindítását. Utalt arra, hogy 2004-2006. között 16,5 milliárd forintot fordítottak erre a célra Magyarországon, ebből Közép-Magyarország 1,1 milliárd forinttal rendelkezett. Az idén már  Közép-Magyarország 5 milliárd forint kerettel rendelkezik.

Hiller István felhívta a figyelmet arra, hogy a Közép-Magyarország iskolafelújítási pályázati keretének 80 százaléka fordítható infrastruktúra fejlesztésre, 20 százaléka eszközbeszerzésre. Eszközbeszerzésre 10-50 millió forintot, felújításra 20-250 millió forintot, új építésre 20-500 millió forintot lehet elnyerni. A pályázóktól 10 százalékos önerőt várnak, de ennek fedezetére a leghátrányosabb települések intézményei az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium európai uniós önerő alapjából pályázhatnak.

Az NFÜ tájékoztatása szerint a pályázatokat május 29-től lehet beadni.

(www.budapest.hu)

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu